• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
İzmir'de Yurtlara Zam Geldi Mi, 2020-2021 Fiyatları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkemizin Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi gibi köklü ve kaliteli eğitim veren üniversiteleri İzmir’dedir. İzmir’i kazanabilmek için öğrenciler canla başla çalışırlar. Yıllarca ter döküp İzmir’i kazandıysanız şimdi sıra nerede kalacağınıza karar vermekte. 4 milyonu aşan nüfusa sahip kent çok sayıda öğrenciye kucak açmaktadır.

Tam bir körfez kenti olan İzmir’de okumak hem eğlenceli hem avantajlıdır. Nüfusunun yarısından fazlasını 30 yaş altının oluşturduğu kentte öğrenci nüfusu da fazladır. Ege, Dokuz Eylül, Özel Kavram Meslek Yüksekokulu, Bakırçay, Demokrasi, Ekonomi, Katip Çelebi, Yaşar, Havacılık Meslek Yüksekokulu, Tınaztepe, Yüksek Teknoloji üniversiteleri vardır. Torbalı, Tire, Selçuk, Ödemiş, Çeşme başta olmak üzere birçok ilçesinde yüksekokul bulunan İzmir’de öğrencilerin barınması için çok sayıda yurt vardır.

Çeşme ve Alaçatı gibi her yıl binlerce turisti misafir eden bölgelere sahiptir. Deniz, kum ve güneş üçlemesini keyfini çıkarıp okumak ve sonrasında güzel bir kariyer için İzmir güzel bir tercihtir. Ülkemizin en güzel kentlerinden birinde okumak ve eğitim hayatınızın en güzel zamanlarını geçirmek için İzmir ve yurtlarına dair detaylar haberimizde…

İzmir Yurt Fiyatlarının Kriterleri


Sanatsal faaliyetlere, bilimsel aktivitelere ve kültürel etkinliklere katılmak istiyorsanız doğru kenttesiniz. Öğrencilik yılları kültür, sanat ve bilim faaliyetleri ile birleşince güzelleşir. İzmir her türlü imkanlarıyla öğrencileri kendine çekmektedir. İzmir’de ekonomik barınma imkanı arayanlar KYK yurtlarına başvurmaktadır. Devletin kredi yurtları başvurusu olumsuz sonuçlananlar için özel yurtlar kapılarını açmaktadır. Buca, Bornova, Urla, Narlıdere, Balçova, Konak İzmir’de yurtların yoğun olduğu bölgeler olarak dikkatleri çekmektedir.

İzmir’de öğrenciler üniversitelerine yakın yurtlara öncelik tanımaktadır. Büyük şehir olmasından dolayı ulaşım yoğundur. Trafik stresi yaşamak yerine yakın yurtlar tercihlerin başında yer alır. İzmir yurtlarının genelinde sabah ve akşam yemekleri verilir. Dileyen sadece konaklama ücreti vereceği yurtları da tercih edebilir. İzmir 2020- 2021 yurt fiyatlarında odada kalan kişi sayısı, mekanın donanımı, konforu sağlayan etkinlikler ve lüksü etkilidir. Tek kişilik odaların her zaman kalabalık diğer odalardan yüksek olduğunu unutmayınız.

Her bütçeye uygun yurtlar bulunmaktadır. Sıcak su, wifi, çalışma odası, ütü ve bavul odası, odada wc ve duş imkanı, ısınma ve yemek gibi imkanların bulunduğu fakat biraz daha uygun fiyatlı yurt arıyorsanız üniversitenizden uzaklaşmanız gerekir. Üniversiteden uzak yurtlar daha ekonomik olacaktır. Yurt istemeyenler için İzmir’de apart da bir seçenek olarak sunulmaktadır. Özel yurtların fiyatları her yıl değişmektedir. Yıl bazında net fiyat alabilmek için internet siteleri kullanılabilir.

İzmir Yurt Fiyatları Aralığı


İzmir ilindeki yurtların fiyatlarını öğrenmek için öncelikle tercihler belirlenmelidir. Eyurtlar.com'dan derlediğimiz bilgilere göre tek kişilik bir odada kalmayı planlayan öğrencilerimiz 2000 TL civarında bir miktar düşünmelidir. 5 kişilik kalabalık odalarda kalabilirim diyenler için bu fiyat 500 TL civarına düşecektir. Kız öğrenciler için aileleri genellikle nezih ve sapa kalmayan yerlerdeki yurtları tercih etmektedir. İzmir’deki popüler ve merkezi konumdaki kız yurtlarının geneli kapasitesini tam doldurarak eğitim yılına girmektedir. İmkanları iyi, konumu güzel ve fiyat olarak ortalama sınırlarda bir yurt istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız. Yerleştirmelerin açıklanması ile birlikte popüler yurtlarda yerler hemen bitmektedir.

Fiyat bilgisi: https://www.eyurtlar.com/il/izmir-ozel-yurtlari/41

Fitness, yüzme havuzu, otoparkı olan yurtların fiyatları daha yüksektir. Bütçesinin limiti yüksek olanlar daha modern ve lüks yurtları tercih edebilir. Kız öğrencilerin yemekli yurt fiyatları 11 bin ile 25 bin arasında değişmektedir. Erkek öğrencilerin yurtları ise 10 bin ile 19 bin arasındadır. 9 Eylül öğrencileri genellikle Bornova taraflarındaki yurtları tercih etmektedir. Bornova yurtları aylık ortalama 800 TL civarındadır. 9 Eylül’de okuyacaksanız Buca’daki yurtları seçmelisiniz. Buca’daki yurtların ortalama fiyatları 700 TL’dir. Urla’da Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Çiğli’de Katip Çelebi öğrencileri kalır. Urla ve Çiğli taraflarında fiyatlar 500’lerdedir. Bu fiyatlar yurdun konforuna ve sunduğu imkanlara göre değişiklik gösterebilir.

İzmir'in komşu şehri Manisa Yurtları için tıklayın: https://www.eyurtlar.com/il/manisa-ozel-yurtlari/57

Bu haberler de ilginizi çekebilir