İstanbul'da LGS birinci oturumu başladı
Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının gölgesinde yapılan Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) ilk oturumu yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrencinin katılımıyla başladı.
Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 500 bin kişi sınava girerken İstanbul'da 289 bin öğrenci sınav için ter dökecek.
15 yaşını dolduran öğrenciler fotoğraflı kimliklerini ibraz ederken, kimlik kartı olmayanlar ise sınava alınmadı.
İstanbul'da 281 bin 856 öğrencinin katılım sağladığı, bin 670 sınav merkezinde Covid-19 sebebiyle sağlık ekipleri hazır bulunduruldu.
Yaklaşık 20 bin sınav salonunda gerçekleştirilen sınavda, 56 bin 73 sınav görevlisi görev aldı.
Ayrıca İstanbul'da hasta olup hastanede yatan veya evde istirahat eden ve Milli Eğitime rapor sunan 57 öğrenci talep ettikleri yerde sınava girebilme imkânı buldu.
Sosyal mesafe kuralına uyularak tek tek sınav merkezlerine alınan öğrenciler, sınav salonlarına girişlerinde yeni maske verilerek içeri alındı.
İstanbul'da yapılan sınav için Avrupa ve Anadolu kıtasında sadece birer okulda basın mensuplarının çekim yapılmasına izin verildi. Covid-19 salgını sebebiyle yapılan kısıtlamalarla birlikte basın mensupları sadece Avrupa yakasında avcılar Filibeli Ahmet Hilmi İmam Hatip Okulu Anadolu yakasında ise Üsküdar Capitol Ortaokulu'nda çekim alabildi.
Filibeli Ahmet Hilmi İmam Hatip Okulunda sınava giren ve duygularını İLKHA muhabirine anlatan öğrenciler, evde kaldıkları süre boyunca sınava daha fazla hazırlanma imkânı bulduklarını ifade etti.
Öğrencilerden Bilal Gürenkar, "Her gün evden çalıştım. Uzaktan eğitim de işe yaradı. Gayret gösterdik İnşallah başarılı olacağız. Bizim için biraz daha iyi oldu zaman kazandık." dedi.
Coronavirus sürecinde evde çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Bedirhan Tarhan, "Zaten televizyonda her şeyi veriyorlardı. Oradan izleyip notlarımızı aldık ve sınava geldik." diye konuştu.
Seymen Tağ ise şunları söyledi:
Birinci dönem konuları sorulduğu için evde kaldığımız 3 ay ders çalışmamız için yararlı oldu. Evde illaki ders çalışmanın bir yöntemini bulduk.
Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Birinci oturum saat 10.45'te sona erecek. (İLKHA)