• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Gaziantep'te 56 bin 400 öğrencinin LGS heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) öncesi Covid-19 pandemisine karşı okullarda dezenfekte işlemleri yapılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentteki tüm okullarda tedbirler en üst düzeyde alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS öncesinde kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda belediyeler aracılığıyla temizlik ve dezenfekte çalışması yaptı. Ekipler, okullarda kapı kollarından masa ve sıralara, öğretmen odalarından lavabolara kadar her yeri dezenfekte etti.

Sınav için alınan önlemler kapsamında, duvarlara ve yerlere sosyal mesafe uyarı yazıları asılırken, okul girişlerinde masalara maske ve dezenfektan konuldu. Sınıflarda sıralar sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde dizildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelgeye göre, sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken, öğrenciler sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelip sınav saatini heyecanla bekledi. Kimi öğrenciler sınava yalnız gelirken kimi öğrenciler de aileleriyle birlikte sınava geldi.

Virüs nedeniyle maske takan ve okul önlerinde sosyal mesafe kuralına dikkat eden öğrencilerin çok heyecanlı oldukları görüldü. Öğrenciler diğer sınavlardan farklı olarak ilk kez eğitim-öğretim gördüğü kendi okulunda sınava girdi.

Aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara gelen öğrenciler, bina girişlerinde kimlik kontrolünden sonra içeriye alındılar. Öğrenciler, okul girişlerinde ellerini dezenfekte ettikten sonra yeni bir maske ile sınav salonuna alındı. Öğrenciler sosyal mesafe kuralına göre dizilerek sınav saati öncesi sırayla içeri girdi.

Çocuklarının sınav heyecanına ortak olmak isteyen aileler ise okul bahçesine alınmadıkları için park ve okullara yakın bahçelerde bekledi. Saat 09.30 itibariyle kapılar kapatılırken, sınav saatinin başlaması ile öğrenciler içeride aileleri ise dışarıda ter döktü.

Okulların karşısındaki park ve bahçelerde çocuklarını bekleyen velilerden kimisi dua ederken, kimisi de yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i okudu.

Sınava çok iyi hazırlandığını belirten Mehmet Tatar, "Sınav öncesi günde 250-300 soru çözdüm. Konu tekrarları yaptım. Okul olarak fen lisesi hedefliyorum. 450-470 arası puan alırsam çok sevinirim. Çok heyecanlı ve mutluyum. İnşallah hedeflediğim okulu kazanırım." dedi.

Virüsten dolayı evde kaldığını ve sınava çok iyi hazırlandığını belirten Mustafa Şahin de "Aslında birinci dönemden beri sınava hazırladığımı söyleyemem ama ikinci dönemin ortalarında sınava hazırlanmaya başladım. Sınava iyi bir şekilde hazırlandım. Genelde soru çözdüm. EBA üzerindeki derslere katıldım. Ders tekrarları yaptım. Bu şekilde LGS'ye hazırlandım, sınavın verimli geçeceğini düşünüyorum. Hedefim bir Anadolu lisesini kazanmaktır." ifadelerini kullandı.

Sınavdan iyi puan almayı hedeflediğini belirten Burak Erçevik ise, "Coronavirus'ten dolayı ikinci dönem okula gitmedik. Bundan dolayı sınava evde hazırlandım. İnşallah güzel bir sonuç alırız. Fen lisesi hedefliyorum, inşallah kazanırım. Sınava çok iyi hazırlandım, genelde deneme soruları çözdüm. Sınava çok iyi hazırlandığımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ahmet Kayra Demirci de "Bugün sınava geldim. Mart ayında Coronavirus'ten dolayı okullar tatil oldu. Okula gitmemiş olsak da LGS olduğundan dolayı sınava hazırlanmak zorundaydık. Bugün de sınav günü geldi. İyi bir fen lisesi veya İstanbul'daki güzel liseleri hedefliyorum. İnşallah hedefime ulaşırım. Pek fazla heyecanlı değilim. Çünkü heyecanlanmak pek bir işe yaramıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir