• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Velilerin LGS değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sınava giren öğrenciler, Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe gözetilerek okul bahçesine alındı. Okulun girişine gelen öğrenciler ellerini dezenfekte etti ve verilen yeni maskeleri takarak sınıflara alındı.

Malatya genelinde 17 bin 610 öğrencinin LGS'ye girdiği, sınavın 225 binada yapıldığı belirtildi.

Dışarıda bekleyen veliler ise, LGS'nin çocuklarının geleceğini etkileyecek bir sınav olduğunu ve sabır ve duayla çocuklarının sınavdan çıkmalarını beklediklerini söylediler.

Sınava giren tüm çocuklarına başarı temennilerinde bulunan Ceylan Keleş, "Umutluyuz. Bu sınav geleceklerini etkileyecek bir sınav. Onlar içeride sınavda, bizler de dışarıda onları bekliyoruz, inşallah hayırlısı olur." dedi.

"Sabırla ve duayla onları bekliyoruz"

Kızının LGS sınavına girdiğini söyleyen velilerden Hatice Yaman, "Rabbim haklarında hayırlısını versin inşallah. LGS’ye giren ikinci çocuğum. Daha önce erkek çocuğum sınava girmişti şimdi de kızım girdi. Çok heyecanlıydı, bizler de heyecanlıyız. Kızım, hukuk okumak için Sosyal Bilimler lisesini istiyor, inşallah istediği liseye yerleşir. Onlar içeride, sınavda; bizler de sabırla ve duayla onları bekliyoruz." diye konuştu.

Sınava giren kızından daha çok heyecanlı olduklarını dile getiren anne Özen Demir ise "Rabbim tüm çocukların emeğini boşa çıkarmasın. Bu süreci onlar tek başına atlattılar. Şimdi de sınav stresini onlarla birlikte geçiriyoruz. 3 tane çocuğumuz, var LGS’ye giren ilk çocuğumuz. Hakkında hayırlısı olsun inşallah." diye belirtti.

Sınav sistemini eleştiren Murat Karabey isimli veli ise, "Lisede eski sisteme göre herhangi bir mantık sorusu yoktu. Arkadaşlarımızdan doktor, sakim, savcı çıktı. Şimdi çok erken bir eleme yapılıyor. Çocuğun alt yapısı yok, birden önlerine mantık sorularını getirdiler. Bu sistemi çok savunmuyorum. Çocuğumuz bu seviyeye gelene kadar birçok kitap ve müfredatlar değiştirildi. Desteklediğim bir sistem değil. Bu sistemin çok iyi anlatıldığı kanaatinde de değilim. Bir inşaatın temeli gibi ilk, orta ve lisede verilen eğitim ne kadar sağlam olursa emin olun bu ülkenin geleceğini daha iyi yerlere taşıyacak kadro da o kadar sağlam olur." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir