• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Kaloriferler denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla kömür satış noktalarında ve konutlarda denetimler gerçekleştiren Denizli Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içinde 32 adet kömür satış noktası ile 41 adet site, apartman ve konutu denetledi.


Yapılan denetimlerde kömür satış noktalarında her hangi bir olumsuzluğa rastlanmazken yakma saatlerine uyulmadığı tespit edilen 5 apartmana yasal uyarı yapıldı.


Ayrıca konu ile ilgili Denizli Belediyesi Çevre ve koruma Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada \"Vatandaşlarımızdan bazı isteklerimiz olacak. Kalorifer kazanı ateşçi belgesi olmayanlar, ateşçi olarak görevlendirilmemeli. Dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalı. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemesi sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası yapılmamalıdır. Tüketiciler, kömürlerini satış izin belgesi olan yerlerden kömürlerini almalı. Açıkta kömür satılmamalı ve alınmamalı, kalitesiz kömür kullanılmamalı. Kalorifer kazan kontrolleri ve bakımları sürekli yapılmalı, bacalar her yıl temizletilmeli. Belediyemizin yakıt ve hava kirliliği konusu dahilinde vatandaşlarımızdan gelecek her türlü bildirimler için ALO (153) çağrı merkezimiz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Bu konulara dikkat ettiğimizde daha yaşanılır bir ortama kavuşuruz\" denildi. (Necmi Durmazer- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir