• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
`Resulullah`ın nuru bütün peygamberlerden önce yaratıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Efendimizin 1487. doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili nedeniyle Şevket Başak Camii`nde Yatsı Namazından sonra Batman Müftülüğü tarafından mevlid programı düzenlendi. Mevlid programına Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Müftülük Korosu ve camii cemaati katıldı.
 
Yatsı Namazına müteakip okunan Mevlid`ten önce kısa bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, "Resülullah`ın nuru bütün Peygamberlerden önce yaratıldı. Ama onun Peygamberliği bütün Peygamberlerden öncedir. Fakat dünyaya geliş bakımından Hz. Muhammed (s.a.s) dünyaya en son geldi. Çünkü Hz. Muhammed (s.a.s) Peygamberliği ebedi olacaktır, geçici değil. 23 yıllık bir peygamberlik döneminde kısa bir süre içerisinde temeli iman, ibadet, ahlak, hak ve hukuklara riayet, insan haklarına saygı, Allah`a karşı ve mahlukata karşı görevlerinin ne olduğunu bildiren bu hususların, bu konuların temelini teşkil ettiği bir alem, bir insanlık alemi meydana getirdi yetiştirdi" diye konuştu.
 
Programda, İl Müftülük Korosunun seslendirdikleri Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlid ve kasideler okundu. Batman vaizi Ahmet Duran Hocanın okuduğu dua ve yapılan ikramlarla mevlid programı sona erdi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir