• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
Hizbullah `Muhaliflere Operasyon Yapmıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de Esad karşıtı gösterilere müdahil olmak ve Baas güçleri ile birlikte muhaliflere karşı faaliyet yürütmekle suçlanan Hizbullah hareketi iddiaları reddetti. Lübnan Hizbullah hareketi tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki olaylarda Esad yönetimindeki Baas güçlerine destek verilmediği açıklandı.

Lübnan Hizbullahı’na yakınlığı ile bilinen el Menar haber kanalının haberine göre, Lübnan Hizbullah hareketi Suriye’deki gösterilerde Baas güçleri ile birlikte muhaliflere karşı faaliyet yürüttüklerine dair iddiaları reddetti.

Dün akşam Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, ‘Suriye’de muhaliflere yönelik operasyonlara destek olduğumuza dair hakkımızda çıkan söylentiler asılsızdır,’ denildi.

‘HABERLER KASITLI ve UYDURMADIR’

Açıklamada bu tür haberlerin özellikle bazı Arap basın birimleri ve İsrail tarafından yayınlandığına dikkat çekilerek, ‘Hizbullah hareketinin Suriye’de muhaliflere karşı operasyon yürüttüğüne dair çıkan haberler kasıtlı ve uydurma haberlerdir,’ denildi.

Hizbullah açıklamasında, bu tür haberlerin amacının özellikle Suriye başta olmak üzere Arap dünyasında mezhepçiliğin ve kavmiyetçiliğin körüklenmesine yönelik yapıldığı ifade edilerek bu tür haberlerin ‘kesinlikle reddedildiğinin’ altı çizildi.

‘ŞEHİTLERİMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ; ONLARI GİZLEMEYİZ’

Hizbullah hareketi tarafından yapılan açıklamada, bu hareketin siyaseti ve silahlı mücadelesi yolunda hayatını kaybeden insanlar ile ilgili sözler sarf edildi.

Açıklamada, ‘Biz şehitlerimiz ile gurur duyuyoruz, onların hayatlarını kaybetmesi durumunda kimliklerini saklama gibi bir fiiliyatımız olamaz, hareketimize bağlı birlikler herhangi bir çatışma durumunda ise bunu kamuoyuna deklare ederiz,’ sözlerine yer verildi.

Dünyabülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir