• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Bulunduğumuz çağ, İslami Uyanış çağıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüce Rehberlik Makamı Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Devrimi’nin insanlığa yeni bir ufuk açtığını, gerçek dışı teorileri sorgulayarak İslam ışığını yeniden canlandırdığını ve hayat verdiğini söyledi.

Velayeti, İslam’ın günden güne gelişmesine, yayılmasına ve dünyadaki İslami Uyanış dalgasına işaret ederek, İran İslam Cumhuriyeti’nin fikri hareketinden doğan İslami Uyanış’ın bir fenomen olarak sömürgeci politikaların başarısızlığına sebep olduğunu vurguladı.

Ali Ekber Velayeti İslami Uyanış’ın önüdeki tehlikelerden biri, dünyada düşman tarafından mezheb ve fırka savaşlarına zemin oluşturulmasına dikkat çekerek, başta Amerika olmak üzere Müslüman düşmanlarının İslam ülkelerine ekonomik, siyasi ve askeri baskılarını artırarak onların ilerlemesini önlemek ve halk hükümetlerini ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Velayeti, konuşmasının devamında, Amerika ve yandaşları müslüman ülkelerini savaşa zorladığını da dikkat çekti.

Velayeti, "Bulunduğumuz çağ, İslam Dünyası’nın “İslami Uyanış Çağı”dır dedi ve Müslümanların dünya sahnesinde faal olabilmelerinin, var olan yön belirleyici kabiliyetleri ile dünyanın gidişatını düzeltmekle mümkün olacağını, mutlak surette gaflet uykusundan uyanarak kukla güçler ve onların sömürge haritalarına derhal son verip, İslam ilkelerini dünya sathına yaymaları gerektiğini belirtti.

Yüce Rehberlik Makamı Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti “İmam Humeyni (ra)’in ilk defa kendine has bir anlam içinde bir İslam Hükümeti kurmaya uğraştı ve bunda da başarılı oldu. Eğer O, bu işe kalkışmasaydı belki hiçbir zaman “İslami Uyanış” söyleminin diğer söylemlere olan farkına şahit olamazdık” dedi.

MHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir