• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Suriye`den kaçışlar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şu ana kadar Türkiye`ye sığınan Suriyelilerin sayısı 4 bin 300`e ulaşırken, bölge de 5 bin kişilik yeni bir çadır kent daha oluşturulduğu, Sağlık Bakanlığı`nınsa çadır hastaneler oluşturduğu bildirildi.

Suriye`deki gerilim ve çatışma ortamı tırmanırken, bu ülkeden kaçışlarsa sürüyor. Sığınmacılarsa Suriye-Türkiye sınırında yer alan Hatay`ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerinden Türkiye`ye giriş yapıyor. Dış İşleri Bakanı Ortadoğu`dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Halit Çelik, şu ana kadar Suriye`den Türkiye`ye girenlerin sayısının 4 bin 300`e ulaştığını açıklarken, bölgede yaklaşık 5 bin kişi kapasiteli yeni bir çadır kentin daha oluşturulduğu öğrenildi. Kızılay, çadır kentlerde yaşayan mültecilerin her türlü ihtiyacını karşılarken, Sağlık Bakanlığı ise yaralı olan sığınmacılara da sağlık hizmeti sunuyor. Bu kapsamda da Yayladağı ilçesinde yer alan eski Tekel Fabrikası`nın bulunduğu alanda çadır hastaneler oluşturulduğu belirtildi.

Öte yandan, Suriye`de çıkan olaylarda yaralanarak Türkiye getirilen sığınmacıların tedavisinin de sürdürüldüğü kaydedildi. Şu ana kadar Türkiye`ye getirilen 59 yaralının 5`inin tedavisi tamamlanarak çadır kentlere yerleştirildiği, geriye kalan 54 Suriyelinin tedavisinin de sürdürüldüğü dile getirildi. Bölgede Türkiye`nin yanı sıra Amerika, İngiltere, Hollanda, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden gelen gazeteciler de Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Köyü`ndeki evlerin damlarında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak haber çalışmasında bulunuyor.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir