• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hz Peygamberi(sav) Hayatımıza nüfuz etmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mevlid Kandili olarak bilinen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin Hicri yıl dönümü İslam Aleminde heyecanla kutlanmaya başlandı. Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Peygamber Efendimizin mübarek veladetinin gerçekleştiği Mevlid Kandil hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Peygamber Efendimizin hayatını adeta kendimize nüfuz etmemiz gerekir, diyen Melek "O`nun Sünnetini hayatımızda ne kadar tatbik edersek Allah`ın sevdiği bir kul ve Habibinin ise sevdiği bir Mümin oluruz." İfadelerini kullandı.
 
Melek şöyle konuştu: "Seni Alemlere rahmet olarak gönderdik, diye buyuran Rabbimiz, Peygamberimizi bütün insanlığa, bütün mevcudata, bütün canlılara rahmet olarak gönderdi. Peygamberlik, Peygamber Efendimiz ile son bulmuştur. Peygamberimizin tebliği bütün bir insanlığa hitap eden bir tebliğidir. Bütün insanları muhatap olarak almıştır."
 
İnsanlık bir Peygambere muhtaçtı
Peygamber Efendimizin gönderildiği tarihi süreç incelendiği zaman, insanların ne kadar Hz. Peygambere muhtaç olduklarını gerebileceklerini ifade edenMelek, "Peygamberimizin bu rahmet yüklü mesajına, insanlığın ne kadar muhtaç olduğunu görmemek içten bile değil. İnsanların haktan ve hakkikatten uzak, tevhid inancından kopuk olduğu bir zamanda Peygamber Efendimizin gönderilişini ve mesajının önemini idrak edebiliriz. Bütün bunları düşünerek Peygamber Efendimizi özümsememiz ne kadar önemli olduğunu düşünmeden kendimizi almamız mümkün değil" diye kaydetti.
Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi ve müminlerin hayatında tatbik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Melek, "Sevgili Peygamber Efendimizin, hayatını çok güzel bir şekilde bilmemiz ve yaşamamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin hayatını adeta kendimize nüfuz etmemiz gerekiyor. Peygamber Efendimiz bu Yüce Dini insanlara tebliğ ederken ne kadar sıkıntı, meşekat ve zorluk çektiğini anlamamız ve belki de tefekkür etmemiz gerekir. Ve sahip olduğumuz bu Yüce Din İslam nimetini ne kadar büyük bir nimet olduğu gerçeğini de görürüz. Onun sünnetini davranışımızda uygulama sureti ile Allah`ın razı olduğu bir kul, Habibinin sevdiği bir Mü`min olabilmemiz gerekir"
 
Mersin`in her camisinde program var
Mersin`in her camisinde mutlaka Mevlid Kandili ile alakalı program olacağını ifade eden Ali Melek camilerde yapılacak olan program hakkında ise şu bilgileri verdi, "Sevgili Peygamberimizin hayatından kesitlerin içersinde olduğu Ayet ve Hadis-i Şerifler ile sohbetler yapılmakta. Mevlid münasebeti ile Mevlid okutulmakta. Dua yapılmakta. Hem bayanlar için program yapılmakta hem de erkekler için program yapılmakta. Uygun olan camilerimizde bayanlarda iştirak edebilecek. Hz. Mikdad Camii (Muğdat) ve Ulu Camii genel bir program yapılacak. Her iki camide de Sakal`ı Şerif ziyarete açılacak" dedi.
 
Hayır ve hasenatla fakirlerin yüzünü güldürelim
Melek, Mevlid Kandilinde yapılacak olan ibadetler hakkında ise şunları söyledi: "Kaza namazlar var ise kaza namazlarını kılınmalı. Kur`an`ı Kerim okunmalı. Tesbihat çekileli. Sevgili Peygamberimize Selat ve Selam getirmemiz. Dua etmemiz. Tövbe-i İstiğfarda bulunmamız. Ve içimizden geldiği gibi ibadet ve taatimizi yapmak. Ayrıca hayır ve hasenatta ile etrafımızda bulunan fakir ve kimsezilerin yüzünü güldürmemiz gerekir" (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir