• DOLAR 32.225
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2452.466
  • ...
Siyer Yarışmasında Türkiye birincileri arasına giren küçük kızdan çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Yarışması'nda, Malatya'da birinci kategoriden yarışmaya giren ve 60 sorunun tümünü doğru cevaplayan Elif Baykara (11), Türkiye birincileri arasına girdi. Baykara, Türkiye birincileri arasında çekilen kurada çeyrek altın kazandı.

Peygamber efendimizin hayatını konu alan bir yarışmada Türkiye birincileri arasına girdiği için çok mutlu olduğunu belirten Baykara, yaşıtlarına da çağrıda bulunarak, beyinlerini içeriği boş kitaplarla doldurmamaları, ahlak, edep ve Peygamber efendimizin hayatını konu alan kitapları okumaları tavsiyesinde bulundu.

Medine, Mehmet Baykara çifti ise kızlarının Siyer Yarışmasında Türkiye birincileri arasına girdiği için çok sevindiklerini ve kızlarıyla gurur duyduklarını belirtti.

Böyle bir yarışma düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerine teşekkür eden Baykara çifti, kendilerinin 5-6 yılda çocuklarına veremedikleri bilgi ve eğitimin Peygamber Sevdalıları Vakfının 2-3 ay içerisinde verdiklerine dikkat çektiler.

“Kitabı yaklaşık 12 defa okudum”

Babasının tavsiyesi üzerine yarışmaya katıldığını söyleyen Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Elif Baykara, “Babam kendisine ve bana kitap aldı birlikte yarışmaya katıldık. Kitap, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını bize öğrettiği için zevkle okuyordum. Kitap çok açıklayıcıydı baştan sona yaklaşık 12 defa okudum. Sınava girdiğimde çok rahattım. Tüm soruları rahatlıkla çözdüm. Türkiye birincisi olduğum için çok mutluyum. Rabbim herkese böyle bir sevinci ve Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeyi ve hayatında tatbik etmeyi nasip etsin inşallah.” dedi.

“Benim için en büyük kazanım Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek oldu”

Kendisi için en büyük kazanımın Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek olduğuna dikkat çeken Baykara, “Hedefimde umreye gitmek vardı ama Türkiye geneli kategorimizde yaklaşık 50-60 kişi birinci olmuştu. Bundan dolayı umreye gidecek olanlar kurayla belirlendi. Çekilen kurada çeyrek altın kazandım. Umreye gitmek istiyordum ama demek ki kısmet değilmiş. Benim için en büyük kazanım bu yarışma sayesinde Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek oldu. İnşallah gelecek senelerde de yarışmaya katılacağım.” diye konuştu.

“Zihinlerini boş kitaplarla doldurmasınlar”

Yaşıtlarına tavsiyelerde bulunan Baykara, şunları söyledi: “Zihinlerini boş ve bir şey anlatmayan kitaplarla doldurmasınlar. Ahlak, edep ve Peygamber efendimizin hayatını konu alan kitapları okusunlar. Çünkü bizlere hem bu dünyada hem ahirette lazım olan Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ve onun ahlakıyla ahlaklanmaktır.”

“Kızımın Türkiye birincisi olması bizi çok sevindirdi”

Peygamber efendimizin hayatını konu alan bir yarışmada kızının Türkiye birincisi olmasının kendilerini çok sevindirdiğini ve duygulandırdığını söyleyen baba Mehmet Baykara, “Allah bu sevinci herkese nasip etsin. Bizim için önemli olan çocuklarımızın dinini, Peygamber efendimizin hayatını ve Allah Teâlâ’nın (Celle Celaluhu) emir ve yasaklarını öğrenmesidir. Bizler de bunun için çalışmamız gerekir. Bu yarışmayı gerçekleştirenlerden Allah razı olsun. Bende yarışmaya girdim ama 35 soruyu doğru çözebildim. Kızım ise 60 sorunun hepsini doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. O daha iyi çalıştığı için birinci oldu. Tabi önemli olan bu tür yarışmalarda ödül almak değil, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek, ona tabi olup yolundan gitmektir. Çünkü alem Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. Kâinatın en üstünü Peygamber efendimizdir. Bize düşen görev onun hayatını öğrenmek, çocuklarımıza öğretmek ve bu tür yarışmalar da çocuklarımızı teşvik etmektir. Bizlerin 5-6 senede veremediğimiz eğitimi onlar (Peygamber Sevdalıları Vakfı) 2-3 ayda verdi.” ifadelerini kullandı.

“Elif daha 3 yaşında iken yaz Kur’an kurslarına gidiyordu”

Kızı Elif’in yarıyıl tatilinde Siyer Yarışmasına hazırlandığını ve vaktini Peygamber efendimizin hayatını konu alan kitabı okuyarak geçirdiğini aktaran anne Medine Baykara ise şunları kaydetti:

“Kızım çalıştı ve kazandı. Böyle bir yarışmada kızımın Türkiye birincisi olması bizler için çok sevindirici oldu. Peygamberimizin hayatını öğrenmek inşallah herkese nasip olur. Kızım inşallah her sene bu yarışmaya katılacak. Çocuklarımıza küçükken İslam’ın temel bilgilerini öğretiyoruz. Elif daha 3 yaşında iken yaz Kur’an kurslarına gidiyordu. Ne öğrense kardır diye onu gönderiyorduk. Kitap okumayı çok seviyor. Ailece bizi çok sevindirdi ve duygulandırdı Rabbimden başarılarının devamını diliyorum.”

Çocukların eğitimi ile ilgili ebeveynlere de çağrıda bulunan anne Baykara, anne babaların çocuklarına saygıyı, sevgiyi, namaz, oruç gibi dini temel bilgileri ve Peygamber efendimizin hayatını öğretmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir