• DOLAR 32.244
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2440.982
  • ...
İslam dünyasının sözde yöneticileri neredesiniz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mali`de geçen hafta ülkenin kuzeyindeki direnişçilerin Konna şehrini ele geçirmesinin ardından Mali hükümetinin yardım istemesiyle başlayan Fransa işgaline yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösteren Diyarbakır Bem Birsen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, "Müslüman mücahitlerin Mali`nin kuzeyini kontrol altına alması ve başkent Bamako`ya doğru ilerleyişini sürdürmesi karşısında. Mali`nin Fransız sömürge artığı laik yöneticileri, efendileri Fransa`dan yardım talebinde bulunmuş ve Fransa geçtiğimiz hafta, tüm uluslararası diplomatik karar süreçlerini de yok sayarak Mali`nin kuzeyinde İslami güçlerin kontrolünde bulunan bölgeleri bombalamaya başlamıştır" dedi.
 
Halkı Müslüman olan bir ülkenin bombalanması ve işgal edilmeye çalışılması karşısında İslam dünyasının sözde yöneticilerinin, Müslüman kimliğine hıyanet edercesine emperyalist Fransa`ya destek verdiğinin altını çizen Gökdemir, Fransa`nın Mali saldırıları ve işgal girişiminin Körfez ülkelerinden finanse edildiğine dair ciddi haberler yapılmaktadır. Mısır ve İran yönetimlerinden, Fransa`nın saldırıları ve işgal girişimine tepki gelirken, Türkiye Hükümeti ise Mali konusunda diplomatik dil oyunları yapmakla yetinmekte olduğunu belirtti.
 
Hükümetin ahlaki tutumu neden Mali`de devreye girmiyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Mali konusunda sessiz kaldığını belirten Gökdemir, "Suriye`de Esed rejiminin uyguladığı insanlık dışı katliamlar karşısında `Biz bu konularda ahlaki bir tutum içindeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun katliam yapanların karşısında olacağız` iddiasında bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun bu `duyarlılığı` dün Irak ve Afganistan işgalinde göstermediği gibi, bu günde Mali`deki Haçlı saldırıları karşısında sessizliğe bürünmektedir" dedi.
 
Diyarbakır Bem-Bir-Sen olarak, Mali`li Müslümanların emperyalist Haçlı Batı bloğuna ve onların yerli işbirlikçilerine karşı verdiği onurlu mücadelenin yanında olduklarını ifade eden Gökdemir, "Mali`deki cihadı haklı ve meşru bir mücadele olarak görüyor ve İslam ümmetini topyekûn haçlı emperyalizmine karşı bu cihadın yanında yer alması gerektiğini" belirtti.
 
Gökdemir son olarak, "Mali`de mücadele eden Müslüman mücahitlere dua ediyor, Batılı Emperyalistlerin ve işgal güçlerinin tıpkı Irak ve Afganistan`da olduğu gibi Mali çöllerinde Fransız lejyonlarını bu dünyada cehennem azabını yaşatması için Kahhar ve Cebbar olan Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz" temennisinde bulundu. (M. Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir