• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Kornea nakli görme engelliler için umut olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ`ın yurtdışından 5 bin kornea ithal edilecek açıklamasını değerlendiren Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı M.Akif Karataş, Sağlık Bakanı`nın kornea açıklamasının dernek üyeleri arasında sevinçle karşılandığını söyledi.

10 Dernek üyesi ile muayene olmak için Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kornea Polikliniğine gelen Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı M. Akif Karataş, burada yaptığı açıklamada, böylesi bir projenin olumlu ve güzel olduğunu söyledi.

Doğuştan görme özürlü olduğunu ve iki kardeşinin de görme özürlü olduğunu belirten Karataş, \"Sağlık Bakanlığının açıklamasından sonra üyelerimiz arasında kornea nakline uygun olanların olup olmadığını tespit etmek için D.Ü. Hastanelerine müracaatta bulunduk. Rektör Prof. Dr. A.Jale Saraç ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan talebimizi hemen kabul ettiler ve üyelerimizi ücretsiz muayene edeceklerini söylediler. Bugün 10 üyemle birlikte D.Ü. Hastaneleri Kornea Polikliniğe geldik. Her gün 10 üye olmak üzere toplam 200 üyemiz göz muayenesinden geçecek. Yaklaşık 20 gün devam edecek olan bu muayene sonuçları kornea birimi tarafından değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirmede kornea nakline uygun olanlar tespit edilecek. Daha sonra bu tespit edilenlere uygun kornea bulunması halinde kornea nakli yapılacaktır. Ben bundan dolayı Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, D.Ü. Rektörü Prof. Dr. A.Jale Saraç ve D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan`a üyelerim adına teşekkür ederim\" dedi.


6 Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı M. Akif Karataş ve 9 dernek üyesinin göz muayenesini yapan Kornea polikliniği doktorlarından Dr. Aslı Uğurlu ve Dr. Adnan Yıldırımda yaptıkları açıklamada, \"Göz muayenesinden geçirdiğimiz 10 dernek üyesinin muayene sonuçlarını Kornea Birimine bildireceğiz. Burada yapılan tespit sonucunda kaçının kornea nakline uygun olup olmadığı tespit edilecek. Kornea nakline uygun onlar burada değerlendirilecektir\" dediler. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir