• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ataları da Camileri ahıra çevirmişti!  İFLAH OLMAZ  EZAN DÜŞMANLARI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İzmir’de duyanların kulaklarına inanamadığı bir olay yaşandı. Merkezi sistemle ezan okunan çeşitli camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı “Çav Bella” çalındı. Marşın Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçedeki camii hoparlörlerinden çalındığı ve vatandaşların telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde görüntü alan kişilerin de şaşkınlığını gizleyemediği gözlemlendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bazı sosyal medya hesaplarında görüntülerin paylaşılması üzerine İzmir Müftülüğü konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iddialarının doğru olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “İlimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

‘#camilerkırmızıçizgimiz’

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, sosyal medya hesabından ‘#camilerkırmızıçizgimiz’ etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Kırım Tatarlarının yaşadığı sürgün ve soykırımdan 76 yıl sonra ve yıl dönümünde İzmir'de cami minarelerinden Çav Bella'yı çaldırma cüretinde bulunmak... Bunca zaman, olup bitenden çıkar(ma)dığımız ders ve al(ma)dığımız mesafe ortada!!!” değerlendirmesinde bulundu. Araştırmacı Yazar Yusuf Kaplan da sosyal medya hesabından olaya tepki gösterdi. Kaplan şunları ifade etti; “Ezanlar susarsa, bu ülke leş kargalarına kolay yem hâline gelir! Minarelerden Çav Bella çaldıranlar, bu ülkeyi emperyalistlere peşkeş çekmeye teşne celladına âşık tasmalı çekirgelerdir!”

“İZMİR'DE BAZI CAMİLERİMİZE YAPILAN SALDIRILARI LANETLİYORUZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir Müftülüğünün ses sistemini sabote ederek, bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çelik, şu ifadelere yer verdi: "İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırıları lanetliyoruz.  Merkezi ses sistemine sızarak bu çirkinliği yapanları şiddetle kınıyoruz. Bu çirkinliği kim yaptıysa muhakkak bulunur. Camiyle sorunu olanın milletin ta kendisiyle sorunu olduğunu biliyoruz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir