• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Sağlık Bakanından açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açılışı yapılan hastane ile ilgili bilgiler verdi.

“Açılışı yapılan bu kompleks sadece bir hastane değil, her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşan bir hastane şehridir. 426 yoğun bakım yatağı toplam 2 bin 682 yatağa sahip. 725 hasta muayene odası var. Tam donanımlı 90 ameliyathaneye sahip. 28 doğum salonu, yatalı 16 yanık ünitesi bulunuyor. Bir günde 35 bin hastaya hizmet verecek kapasitede. 2 bin 800 sismik izolatör ile dünyanın en büyük sismik izolatör binası olma özelliğini taşıyor. Deprem anında bile ameliyatlar ve hizmetler kesintisiz devam edebilecektir” 

Koronavirüs ile mücadele şehir hastanelerinin katkısına değinen Bakan Koca salgının bu hstaneler sayesinde kontrol altına alınabildiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

 “2016 yılından itibaren 10 şehir hastanemiz faaliyete geçmiştir. Başakşehir ile 11’inci şehir hastanesini devreye alıyoruz. 6 şehir hastanesi inşası devam etmekte. Şehir hastanelerimizi sadece günlük hizmet ihtiyacımızı karşılamakla kalmamış, tehlikelere çok önceden set çeken birer tedbir olmuştur. Salgın ile mücadelede yükü ağırlıklı olarak bu hastanelerimiz omuzlamıştır. Covid 19 salgını ile mücadele aşamasında bu yatırımları ne kadar isabetli olduğunu görmüş olduk. Birçok ülkede hastane yatağı ve yoğun bakım kapasitesi yetersiz olurken, ülkemizde sıkıntı yaşanmamıştır.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir