• DOLAR 32.203
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2521.822
  • ...
Sokağa çıkma yasağının 6'ncı kez uygulandığı Gaziantep'ten görüntüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığının 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta, 6'ncı kez 4 gün sokağa çıkma yasağı getirmesiyle Gaziantep'te cadde, sokak ve meydanların boş olduğu gözlendi.

Önceki haftalarda 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta, geçtiğimiz hafta ise biraz daha esnetilerek 24 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı bu hafta da Gaziantep'in de aralarında bulunduğu 15 ilde uygulanıyor.

Sokağa çıkma yasağı uygulamaları ilk 2 hafta cumartesi pazar günü uygulanırken, üçüncü hafta 4 gün, dördüncü hafta 3 gün olarak uygulanmış ve beşinci hafta diğer sokağa çıkma yasağı uygulamalarından farklı olarak hafta sonu ile birlikte haftanın ilk 2 gününde de yasak geçerli olacak.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı illerden biri olan ve virüs kaynaklı vaka ile ölümlerin arttığı Gaziantep'te, bugünden itibaren maskesiz dolaşmakta yasaklandı.

Kentte komşu il olan Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adana'da seyahat kısıtlaması kaldırılırken, sokağa çıkma yasağı da bu hafta uygulanmadı.

Kentte 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilk gününde şehir sessizliğe bürünürken cadde, sokak, park ve meydanlar boş kaldı. 4 gün sürecek yasak nedeniyle şehrin en işlek noktalarındaki yollar boş kaldı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte adeta terk edilmiş bir kente dönüşen Gaziantep'te, kentin sokakları ise kedi, köpek ve kuşlara kaldı.

Ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek olan bulvarlar ile parklar gibi kentin bütün noktalarındaki hareketliliğin yerini sakinlik alırken, vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sokak ve caddelerde kuş sesleri ise arttı.

Hava sıcaklığının da 32 derece olduğu kentte sokağa çıkma yasağının ilk gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uydukları görülürken, kentin birçok noktasında yasağın etkileri hissediliyor.

Yasak nedeniyle kentteki tarihi mekânlar, meydanlar, piknik alanları ve caddeler tarihinde belki de hiç şahit olmadığı kadar sakin geçiyor.

Geçtiğimiz haftalarda kentin birçok noktasında önlem alan polis ekiplerinin bu hafta çok az noktada uygulama yaptığı görüldü.

Yapılan denetimler ve alınan önlemlerle birlikte Gaziantep halkının da sokağa çıkma yasağına ciddi şekilde riayet ederek evlerinde kalmayı tercih ettiği gözlemlendi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir