• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Suriyelilere Anlamlı Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde ilçe belediyelerinin desteğiyle yürütülen yardım kampanyasında 9 tır dolusu un ve battaniye toplandı. Yardım malzemelerinin yarın Suriye`ye gönderileceğini öğrenen bazı mülteciler, malzemelerin tırlara yüklenmesine yardım etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye`de büyük bir katliam yaşandığını söyledi.

Katliama sessiz kalamayacaklarını belirten Yüce, ``Soğuk kış günlerinde, Esed zulmü altında bir yandan soğukla, diğer yandan açlıkla mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olmak için çalışma başlattık. Bu kapsamda ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyesi personelimiz ve esnaflarımız da elinden gelen desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz`` diye konuştu.

Iraklı mülteci Dawood

Iraklı mülteci Albert Yonan Dawood ise Suriye`de insanlığın katledildiğini ifade ederek, zulme seyirci kalmayan Sakaryalılara teşekkür etti.

Irak kökenli olduğunu, bir süre Suriye`de yaşadığını kaydeden Dawood, şöyle konuştu:

``Şu an orada büyük bir zulüm yaşanıyor. `Kadın, erkek, çocuk, çocuk` demeden insanlar öldürülüyor. Özellikle bu zor hava şartlarında Suriye`de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize yardımcı olan Sakaryalılara ve bize her konuda destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, Sakarya Valimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.
Suriye`ye yardım edildiğini duyunca biz de maddi olarak yardım edemiyoruz ama en azından un ve battaniye taşıyarak yardımcı olmak istedik. Bu yüzden buradayız.``
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir