• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2498.336
  • ...
232 Filistinli Şehit Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
El-Mizan İnsan Hakları Merkezi tarafından bugün (17 Ocak Perşembe) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, tünellerde hayatını kaybeden 232 Filistinliden 20`sinin Siyonist işgal güçlerinin tünellere ve çevresine düzenlediği hava saldırılarında şehit olduğu ifade edildi.

Tünellerde şehit olanlar arasında dokuz çocuğun da bulunduğunu bildiren El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, 2006 yılından bu yana Mısır-Gazze Şeridi sınırında yaralananların sayısının da 597`ye ulaştığını belirtti.

Sınır bölgesindeki tünellerde gerekli iş güvenliği önlemlerinin olmaması nedeniyle tünellerde çalışan Filistinli işçilerin kazalarda hayatlarını kaybettiklerini kaydeden El-Mizan Merkezi, Filistin Hükümeti`nden tünellerde çalışan işçileri olası kazalardan koruyacak tedbirlerin alınması için harekete geçmeye davet etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi`ne uyguladığı ablukayla birlikte Mısır sınırında açılan tüneller abluka yılları boyunca Gazze halkının günlük ihtiyaçlarından bir kısmını karşılamasına yardımcı oldu ve ablukayla boğulmak istenen Gazze`nin adeta nefes boruları haline geldi. Fakat bu arada işgal ordusunun tüneller bölgesine düzenlediği saldırılarda ve tünellerde meydana gelen çeşitli kazalarda onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir