• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Atılacak Adımlar Konusunda Anlaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın başkenti Kahire`de bir araya gelen Fetih ve Hamas temsilcilerinin, 2011 yılının Mayıs ayında yapılan uzlaşmanın uygulamaya konulması için atılacak adımlar konusunda anlaştığı bildirildi.

Fetih heyetinin başkanlığını yapan Azzam el-Ahmed, uzlaşma anlaşmasının uygulama takviminin 30 Ocak olarak belirlendiğini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ahmed, anlaşmanın, 30 Ocak`a kadar Merkez Seçim Komitesi`nin Batı Şeria, Gazze ve ülke dışındaki seçim hazırlıklarına, Genel Özgürlükler Komitesi`nin de uzlaşı hükümetinin kurulması için görüşmelere yeniden başlamasını öngördüğünü ifade etti.

Ahmed, 9 Şubat`ta Filistin Kurtuluş Örgütü`nün (FKÖ) etkinleştirilmesi için Kahire`de toplantı düzenleneceğini belirtti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Raşak ise anlaşmaların uygulanma süreçlerini denetlemek amacıyla Mısır`ın başkanlığındaHamas ve Fetih hareketlerinin üye olduğu bir yüksek komite oluşturulması üzerinde uzlaşmaya varıldığını söyledi. Raşak, 9 Şubat`ta yapılması kararlaştırılan toplantıya Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de katılacağına dikkati çekti.

Kahire Filistin Araştırmaları Merkezi Başkanı İbrahim ed-Deravi ise toplantıda ``genel özgürlükler`` meselesinin de gündeme geldiğini vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas`ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, geçen hafta Mısır`ın arabuluculuğunda, ``milli mutabakat hükümeti`` kurulması için görüşmelere başlamış ve 2011 Mayıs ayında Kahire`de alınan kararların uygulanması üzerinde mutabakata varmıştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir