• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hizbullah Liderinin Kabri Ziyaretçi Akınına Uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 17 Ocak 2000`de İstanbul Beykoz`da yapılan polis baskınıyla hayatını kaybeden Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu`nun Karşıyaka Mezarlığında bulunan kabri gün boyunca sevenlerinin akınına uğradı.
 
Velioğlu`nun kabri, sevenleri tarafından gruplar halinde sabah saatlerinden itibaren ziyaret edildiğinden gün boyunca bir an bile boş kalmadı. İkindiden sonra kabristandaki ziyaretçilerin sayısı binleri buldu.
 
Hayreddin Velioğlu kabristanda yaptığı açıklamada, kardeşinin bu yolda İslam için çalıştığını ve mücadelesinin sadece İslam için olduğunu belirterek, ailesi olarak Hüseyin Velioğlu ile iftihar ettiklerini ve davasına sahip çıktıklarını ifade etti.
 
17 Ocak "Şehidler Günü" Olarak İlan Edilsin
Hayrettin Velioğlu, tüm Müslümanlara çağrıda bulunarak Velioğlu`nun ailesi olarak, 17 Ocak tarihinin "Şehidler Günü" olarak ilan edilmesini istediklerini söyledi.
 
Kardeşleri Hüseyin Velioğlu`nun İslam için yaşayan ve sadece İslam davasını düşünen biri olduğunu ifade eden Velioğlu, "Kardeşimin kabri vefat ettiği günden bugüne kadar ailemiz ve sevenleri tarafından hemen hemen her gün ziyaret ediliyor. Perşembe ve bayram günlerinde de yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. Şehadet tarihi olan 17 Ocak günleri ise gördüğünüz gibi sabahtan akşama kadar gruplar halinde sevenleri kabrini ziyaret ediyor. Buraya gelen binlerce kardeş ve bacımızın hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
 
Kadınların da yoğun ilgi gösterdiği kabristan ziyaretinde, mesai günü olmasına rağmen yoğun ziyaretçi akını gerçekleştiği görülürken, gelenler Ya-Sin ve salâvatlar okuyarak dua ettiler. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir