• DOLAR 32.218
  • EURO 35.305
  • ALTIN 2523.528
  • ...
İstanbullular, berberlerin açılması kararını olumlu buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 salgını nedeniyle 21 Mart'ta tedbir amaçlı faaliyetlerine ara verilen berber ve güzellik salonları bugün itibarıyla yeniden faaliyetlerine başladı.

Kontrollü normalleşme kapsamında ilk önce berberler, güzellik salonları ve AVM’ler bugün itibarıyla açıldı. Mesailerinin ilk gününde yoğun bir tempo ile çalışmaya başlayan berberler, müşterilerini randevu sistemiyle tek tek salona çağırarak tıraş ediyor.

 

Hijyen kurallarına uyulması ve virüsün bulaşmasına engel olunması için müşteri ve berberler maske taktı. Tek kullanımlık havluların kullanıldığı salonlarda yine virüsün bulaşmasının önüne geçilebilmesi için alınan tedbirler kapsamında sakal tıraşları yapılmadı.

Alınan karara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan berber ve vatandaşlar, berberlerin açılması kararının yerinde olduğunu vurguladı.

“Berberlerin açılarak vatandaşa hizmet vermesi iyi oldu”

Verilen kararın yerinde bir karar olduğunu söyleyen vatandaşlardan Turgut Çiçek, “Uygulama çok güzel ve yerinde. Berberlerin bu kadar uzun süre kapalı kalması da ayrı bir şey. Çünkü çoğu insan tıraş olmak için sıkıntı çekiyordu. Berberlerin açılması ve vatandaşa hizmet vermesi iyi oldu. Maske takılması ve müşterilerin tek tek alınması güzel bir uygulama ama sakal tıraşı nasıl olacağız onu bilmiyorum.” dedi.

 “Hijyen şartlarına uyarak tıraş yapılmasında fayda var”

Vatandaşlardan Alparslan Kürkçü ise, “Tıraşımızı evde hanım yapıyordu. Arkada bir tarafı kısa bir tarafı uzun kalıyordu. Hiç olmazsa saçımızı biraz düzene sokarız. Onun için kararı olumlu buluyorum. Tabi hijyen şartlarına uyarak yapılmasında fayda var. Temizlik olacak ki o virüslerden kurtulalım inşallah.” diye konuştu.

“Tıraş meselesini bir şekilde evde makine ile halledebiliyorduk ama önemli olan berberlerin durumu”

İsmini vermek istemeyen vatandaşlardan birisi de şu ifadelere yer verdi: “Verilen karar iyi de bu adamların (berberlerin) masrafı nasıl olacak? Kim karşılayacak?  2 aydır evde ekmek yok. Doğalgaz parası, elektrik parasının kimse sormuyor. Kafasına göre oraya buraya bin lira para veriyorlar. Hadi biz emekliyiz ya bu adamlar ne olacak? Tıraş meselesini bir şekilde evde makine ile halledebiliyorduk. Önemli olan bu adamların durumu.”

“Bu yasakta virüs bize hijyen konusunda çok şey anlattı”

Verilen kararın olumlu bir karar olduğunu belirten berber Mevlüt Beşyaprak ise, “Yasağın kaldırılması çok yerinde bir karar. Bayram üstü herkes tıraşını olacak, bayrama temiz girecek. Bu yasakta virüs bize hijyen konusunda çok şey anlattı. Tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık fenuar (tıraş örtüsü) kullanıyoruz. Sakal tıraşı yok. Virüsün bulaşmaması konusunda hem müşteri hem de biz rahat ediyoruz. Dükkânın dezenfekte işlemlerini de belediyeler hallediyor. Biz de çamaşır suyu ile ayrıca dezenfekte yapıyoruz. Karar, çok olumlu bir karar. Devlet büyüklerine teşekkür ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir