• DOLAR 32.271
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2464.432
  • ...
SON DAKİKA
İşgalci Siyonistler'in Kahire-Amman Bankası üzerinden Filistin davasını tasfiye etme planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi, maşa olarak kullandıkları Kahire-Amman Bankası üzerinden Filistinli esirlerin hesaplarını dondurmuş ve maaşlarını kesmişti.

Er-Recub, yaptığı basın açıklamasında, Siyonist işgal rejiminin talebiyle Filistinli esirlerin banka hesaplarının kapatılmasının ve Filistin Yönetimi tarafından onların birçoğunun maaşlarının kesilmesinin onların davalarını tasfiye amacıyla başvurulan bir komplo olduğunu söyledi.

Er-Recub: "Filistin Yönetimi, esirlere, onların haklarına ve kazanımlarına karşı başvurulan oyunlarda suçsuz değildir. Ödemelerin yeniden başlatılacağına dair kuru vaatlere rağmen binlercesinin maaşı kesilmiştir." ifadelerini kullandı.

Filistin Meclisi üyesi Nayif er-Recub, işgal yönetiminin esirlerin hesaplarının dondurulmasına dair bankalara talimat gönderebilmesi, Batı Şeria'da hâlâ uzun elinin olduğunu dair mahal olmayan kesin bir delil olduğunu açıkladı.

Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin esirlerle ilgili bazı uygulamalarını da eleştiren er-Recub, Esirler Bakanlığı'nın bir komisyona dönüştürülmesinin, sorumluluğunun da sadece güvenlikle ilgili çerçeveye indirgenmesinin ve herhangi bir özgür şahsiyetin işgale karşı direnmeye çağıran tavır sergilemesine mani olmasının onların davalarının tırpanlanması amacını taşıdığını ifade etti.

Filistin Esir Kulübü, geçen ay Filistinli esirler ve aileleriyle ilişkiye geçen ve banka hesabı açan tüm şahıs, kurum ve bankaların takibata uğrayacağı ve cezalandırılacağına ilişkin Siyonist işgal makamları tarafından askeri bir karar alındığını deşifre etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir