• DOLAR 32.216
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2440.927
  • ...
SON DAKİKA
Gazze'den işgal çetesi ve ABD'ye uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE

Hudari, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Batı Yaka'daki bazı bölgelerin "ilhakı" için işgal çetesine yeşil ışık yaktığını, işgal çetesinin de bunu sahada fiili adımlar atarak hızlı ve tehlikeli bir şekilde uygulamaya başladığını belirtti.

Komite Başkanı Hudari, "ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, İsrail'e elinde olmayan şeyi veriyor ve bunu dünya Kovid-19 salgınının gölgesinde sağlık, ekonomi ve siyaset ile meşgulken, Yüzyılın Anlaşması'nı uygulama çerçevesinde yapıyor." ifadesini kullandı.

Hudari, "(İsrail tarafından) Yahudileştirme, yerleşim birimleri inşası ve ilhak kararları alınmaya devam ediliyor. Ancak halkımızın bu anlaşmanın geçmesine izin vermesi imkansız. Bu kararlar ve atılan adımlar hükümsüzdür. Halkımız haklarına, toprağına ve Kudüs'e sımsıkı sarılmıştır ve her ne şartlar altında olursa olsun onlardan vazgeçmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin ulusal birliğinin, meydan okumalara karşı koymanın temeli olduğunu vurgulayan Hudari, "Eğer herkes Kudüs ve Batı Şeria'nın Yahudileştirilmeye ve çalınmaya çalışıldığı, Gazze Şeridi'nin abluka altında tutulduğu bu felaket gününde birleşmez ise ne zaman birleşecek?" yorumunu yaptı.

ABD'nin işgal çetesi elçisi Friedman, 6 Mayıs'ta Israel Hayom gazetesine verdiği röportajda, Amerikalı ve işgal çetesi yetkililerince yürütülen Batı Yaka'daki bölgelerin haritalandırılması sürecinin "birkaç hafta içinde" tamamlanacağını söylemişti.

Friedman, "Haritalandırma süreci sonlanınca ve İsrail hükümeti C bölgesindeki inşaatları durdurmayı kabul edince, Başbakan (Binyamin Netanyahu), Trump'ın planını Filistinliler ile müzakereye hazır olduğunda, ki bu pazar kendisi buna hazır olduğunu söyledi, Trump'ın planı doğrultusunda İsrail'in parçası olacak bölgelerde Tel Aviv'in egemenliğini tanıyacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir