• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Dikkat! Kanser Yapar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kaplan, kanser gibi hastalıkların önlenmesi için fiziki aktivitenin de arttırılması gerektiğini söyledi. Egzersiz ve beslenme biçimleriyle hastalıkların önüne geçilebileceğini kaydeden Kaplan şöyle devam etti:

"İş yerlerinde çıkacağınız kata asansör kullanmayarak merdivenle çıkmayı tercih etmek ya da yakın mesafeli yerlere gidileceği zaman araç kullanmak yerine yürümeyi tercih etmek çok basit önlemlerdir. Bunun yanında, muhakkak asıl faydası olan şey şudur, haftada en az 3 ya da 5 kez olmak şartıyla, kalp ritmini yüzde 25 artıracak kadar bir egzersiz yapılması gerekiyor. Yani, tempolu yürüyüş veya koşu haftada en az 3 ya da 5 kez yapılması gereken egzersizler arasında yer alıyor.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi`nde özellikle tuz tüketiminin çok fazla oluşu, özellikle turşu gibi tuz içeren besinlerin fazla kullanılması zararlı. Ateşe yakın pişirme yöntemleri olan mangal, kebap gibi gıdalar çok fazla tüketilmekte. Haşlama yerine bunların tercih edilmesi, daha fazla kansere davetiye çıkarıyor."

Yeni Şafak

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir