• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
BDP`li Belediyeler Kime Hizmet Ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Fransa`da Paris Kürt Enstitüsünde geçen Perşembe günü gerçekleşen olayda öldürülen PKK`nin kurucularında Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Brüksel temsilcisi Fidan doğan ve Leyla Sönmez`in cenazelerinin Diyarbakır`a getirileceğinin belirtilmesinin ardından Diyarbakır`ın BDP`li belediyeleri cenaze töreni için hummalı çalışma içersine girdiler.
 
BDP`li belediyeler, Batıkent Meydanı`nı öldürülen PKK`lilerin yarınki cenaze törenine hazırlamak için, 25 adet kamyon, 2 adet greyder, 2 adet silindir, 2 adet loder (kepçe) olmak üzere toplam 31 iş makinesini seferber etti.
 
BDP`li belediyelerin öldürülen PKK`liler için tüm imkanlarını seferber etmesine tepki gösteren vatandaşlar, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde cadde ve sokakların adeta köstebek yuvasına döndüğünü ifade ederek belediyelerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamadıklarını belirttiler.
Diyarbakır`ın alt yapısının içler acısı olduğunu belirten vatandaşlar, hafif yağışlı havalarda dahi Diyarbakır sokaklarında göletlerin oluştuğunu, sokakların çamur deryasına döndüğünü ve rögarların taştığını belirttiler. BDP`li belediyelerin kentin sorunlarını görmezden gelerek iki gün içerisinde Batıkent Meydanını düzenlemesi, "BDP`li belediyelerin isterlerse kentin altyapı sorunlarını kısa sürede giderebilecekleri" yorumlarına neden oldu.
 
BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Batıkent alanında Bağlar Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmaları denetlediler.
 
Denetim sırasında kısa bir açıklama yapan Zümrüt, "Amed`te günlerdir yaptığımız çalışmaların sonuna geldik. Bu gece tüm alan hazırlıklarımız bitecek. Cenaze korteji için de binin üzerinde genel görevli olacak ve bunlar disiplini sağlayacaklar" dedi.
(Ömer Adıgüzel/M.Sait Adiyaman-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir