• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayancuk`tan Teşekkür ve Tavsiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hizbullah Davası kapsamında 12 yıldır cezaevinde bulunan Hacı Bayuncuk, annesi Halise Bayuncuk`un vefatı dolayısıyla taziyede bulunanlara teşekkür ederken, ebeveyn hukukunun önemine dikkat çekti.
 
Bayuncuk, annesinin vefatı münasebetiyle hem anne-baba hakkına riayet, hem de kendisine taziye ve başsağlığında bulunanlara hitaben kaleme aldığı mektubunda, "Biz yusufiler için tutsaklık bir mazeret olabilir, ancak dışarıda olup hizmet başında olan kardeşlerimiz ebeveyn hukukunu Kur`an ve Sünnet çerçevesinde değerlendirip, yaşam tarzı haline getirmelidirler. Eğer toplumu değiştirmeye talipsek mutlak surette bu kayıp sünneti yaşayarak ihya etmeliyiz. Bu yaşlı ve hasta kesimin dualarını celbedip başımıza gelecek bela ve afetleri defedip Allah-u Teâla`nın rızasına nail olmalıyız.
 
Böyle müteessir bir zamanımda taziye ve tesellileriyle beni yalnız bırakmayan, başta Medreseyi Yusufiye`deki kardeşlerim olmak üzere tüm kardeş, dost ve akrabalarıma hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bugünlerde yakınlarının dar-ı bekaya intikallerinin hüznünü yaşayan tüm kardeşlerime de taziyelerimi sunuyor, Allah-u Teâla`dan onlar için sabr-ı cemil niyaz ediyorum" dedi.
 
12 yıldır cezaevinde bulunan Bayuncuk, sevk adı altında önce Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nden Tokat T Tipi Kapalı Cezaevine, ardından da Ankara Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine sürgün edilmişti.
 
Anne Halise Bayancuk, görüşüne gidemediği için oğlunun sevkinin Diyarbakır Cezaevine çıkarılması talebinde bulunmuştu. Yaklaşık 3 yıldır oğlunu göremeyen Halise ana, 26 Aralık 2012 günü hakkın rahmetine kavuşmuştu.
(M.Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir