• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
HAYDİ SEN DE BİR İYİLİK YAP
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yoğun gündem içerisindeyken Ramazan Ayında olduğumuzu ve yardıma muhtaç insanların olduğunu unutmamalıyız. Yardım dernekleri hayırseverlere koronavirüs nedeniyle muhtaç sayısının arttığını hatırlatarak iyilik çağrısında bulundu. Avrupa Yetim Eli Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın ve  Elazığ Umut Kervanı, zor şartlarda sürdürülen iyilik hareketlerine destek beklediklerini ifade ettiler.

"KORONAVİRÜS MAĞDURİYETLERİ ARTTIRDI"

Avrupa Yetim Eli Türkiye Koordinatörü Nurullah Günaydın, "Biz kurulduğumuzdan beri dünyanın dört bir yanında mazlum ve muhtaçların yardımına koşuyoruz. Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle yüz binlerce kişi mağdur oldu. Bir de mübarek ramazan ayı içerisindeyiz. Bu ayda hayırseverlerin daha fazla yardım yaptığını biliyoruz. Ama mağduriyetlerin arttığı bu dönemde hayırseverlerin daha fazla yardımına ihtiyaç duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"TOPLU İFTAR YERİNE EVLERE PAKET SERVİSİ YAPIYORUZ"

Yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Günaydın, şöyle devam etti: "Yardım çalışmalarımız Türkiye başta olmak üzere Balkanlar, Asya ve Afrika kıtalarında devam ediyor. Bu süreçte özellikle gıda yardımında bulunuyoruz. Koronavirüs salgını dolayısıyla toplu iftar yerine evlere yemek servisi yapıyoruz. Afrika ve Asya ülkelerinde iftar yardımlarımız devam ediyor. Bunun yanında giyim yardımı yapıyor, su kuyuları açıyoruz. Ayrıca katarakt ameliyatları da yapıyor insanların sağlıklarına kavuşmasına vesile oluyoruz."

"İYİLİK KERVANINDA YERİMİZİ ALALIM"

Hayırseverlere çağrıda bulunan Nurullah Günaydın, "Yapacağımız yardımları ertelemeyelim. İyilik kervanında yerimizi alalım. Şuan yardımlara ihtiyaç duyanların sayısı arttı. Dolayısıyla şuan daha fazla iyiliğe ihtiyaç duyuluyor. Yarımlarınızı en kısa zamanda hayır kurumlarına ulaştırın. Biz de vakit kaybetmeden muhtaçlara ulaşalım" dedi.

"TOPLUM OLARAK SEFERBER OLMALIYIZ"

Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, gazetemize yaptığı açıklamada, toplumsal dayanışma ve seferberlik çağrısında bulundu. "Zor bir süreçten geçiyoruz." diyen Kurtaran, "Bu zorlu imtihandan selametle çıkmak için toplum olarak seferber olmalıyız. Bu nedenle yardımlaşarak dayanışma içinde olmalı ve toplum olarak sorumluluk sahibi olduğumuz gibi bireysel olarak ta sorumluluk duygusu ile hareket etmeli ve gücümüz nispetinde iyilik yolunda seferber olmalıyız." dedi. 

"YARDIM TALEPLERİNE YETİŞEMİYORUZ"

Gelen yardım taleplerine yetişemediklerini belirten kurtaran şunları kaydetti: "Biz bu zor zamanda  Umut Kervanı olarak mağdur ve muhtaç ailelerimizin yanında olduğumuz gibi bugünde bize başvuruda bulunup yardım talebinde bulunan tüm ihtiyaç sahiplerine imkanlarımız oranında yardım etmeye çalışıyoruz. Ancak şunu açıklıkla ifade etmek gerekir ki gelen yardım taleplerine birebir cevap verip her gelen talebe yardım konusunda yeterli olamıyoruz. Bu süreçte maddi açıdan sıkıntılı kardeşlerimize yardım etmemiz bizim üzerimize bir sorumluluktur. Bunu da topyekûn bir seferberlik halinde yapmamız gerekmektedir. Rabbimiz “İşte Onlar (Müminler) iyiliklere koşuşurlar ve iyilik için yarışırlar” (Muminun Süresi 32) buyurmaktadır. Bugün iyilikte koşuşturma ve öncü olma zamanıdır. Bu nedenle bizlerde Umut Kervanı olarak başta varlıklı ve zengin vatandaşlarımıza olmak üzere ihtiyaç sahiplerini sahiplenmelerini bu konuda az çok demeden destek vermeleri çağrımızı yeniliyoruz. Bu mübarek ayda zekat, fitre ve sadakalarımızı çoğaltıp bizlerde iyilik kervanına katılmalıyız."

DÜNYAYI İYİLİK YAPANLAR KURTARACAK

Umut Kervanı Vakfı hayır köprüsü üzerinden mağdur ve muhtaçlara yardım yapmak isteyen hayırseverlerin, Ziraat Bankası 94473769-1 nolu hesap ve TR920020500009447376900001 IBAN numarası üzerinden hayır yardımlarını yapabilir. Veya www.umutkervani.org.tr web adresi üzerinden yardımlarını farklı seçenekler üzerinden yapabilirler.  

Avrupa Yetim Eli hayır köprüsü üzerinden Suya erişimin kısıtlı olduğu ülkelerde Su kuyusu açma,  gıda yardımı yapma, katarak ameliyatı, öğrenci bursu, yetim edinme gibi iyiliklerde bulunmak isteyenlerin de www.avrupayetimeli.com web adresine girerek iyilik kervanına katılabilirler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir