• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Medeniyetsiz Batıda SESSİZ ÖLÜMLER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

ABD’nin New York eyalet yönetiminin daha önce huzurevlerinde yeni tip koronavirüs kaynaklı ölümlerle ilgili açıkladığı rakama 1700 yeni ölüm vakası eklediği bildirildi.

Huzurevi sakinlerinin koronavirüs salgını sırasında nasıl korunduğuna dair bir inceleme başlatılması üzerine New York eyaleti, mevcut virüs ölümlerinin dışında 1700 yeni ölüm vakası tespit etti.

HUZUREVLERİNDE 5 BİNE YAKIN İNSAN ÖLDÜ

New York Valisi Andrew Cuomo yönetiminin pazartesi günü geç saatlerde açıkladığı yeniden düzenlenmiş listeye göre, eyalet genelindeki 613 bakımevinin 351’inde 1 Mart'tan bu yana teyit edilmiş en az 4 bin 813 Kovid-19 ölümü gerçekleşti.

Güncellenmiş ölüm sayısına, huzurevindeyken rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye kaldırılarak orada vefat edenlerin sayısı dahil edilmedi. Buna rağmen huzurevlerindeki ölüm sayısı kabaca, New York'ta Kovid-19 ölümlerinin yüzde 20-25’i arasında bir orana karşılık geliyor.

Yaşlı huzurevlerinde Kovid-19 vakalarının hızlı ve doğru tespit edilememesi yeterli ve tutarlı test malzemesinin olmamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla birçok yaşlı huzurevi ve gazievlerinde daha önce belirtilenden çok daha fazla ölüm gerçekleşti.

HUZUREVLERİNDEKİ ÖLÜMLER DAMGA VURDU

Koronavirüsün bütün dünyaya yayılmasıyla birlikte birçok Avrupa ülkesinde ve ABD’de huzurevlerindeki ölümler gündeme damga vurdu. Öyle ki huzurevleri, koronavirüs ölümlerinin adeta "merkez üssü" haline geldi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, nisan ayında yaptığı açıklamada, ülke genelindeki huzurevlerinin yüzde 45'inde koronavirüs tespit edildiğini söylemişti.

HUZUREVLERİNDE ÖLÜMLERDE BAŞI İNGİLTERE ÇEKİYOR

Huzurevlerindeki en çok ölüm haberleri ise İngiltere’den geldi. Ülkedeki huzurevlerindeki ölü sayısı o kadar fazla ki, en büyük huzurevleri hizmet sağlayıcısı Care England Şefi Martin Green’e göre, “gerçek sayıyı hiçbir zaman bilmeyeceğiz.”

Barınma, Topluluklar ve Yerel Yönetimler için Devlet Sekreteri Robert Jenrick ise yaptığı açıklamada, Avrupa’da koronavirüs kaynaklı ölümlerin yarısının huzurevleri sakinlerinden oluştuğunu belirtti.

Resmi verilere göre, şimdiye kadar İngiltere’deki huzurevlerinin üçte birinde koronavirüs vakası görüldü ve toplamda 4 bin 343 huzurevi sakini salgın sebebiyle hayatını kaybetti. Ancak ülkede klinik sistem sağlayıcısı Person Centred Software’e göre huzurevlerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bin 500’den fazla.

İSPANYA'DAKİ BAZI HUZUREVLERİNDE YAŞLILAR YATAKLARINDA ÖLÜ BULUNMUŞTU

Avrupa'da en fazla Kovid-19 vakasının görüldüğü İspanya'da, salgının başlangıcından bu yana huzurevlerinde 15 binden fazla kişi (toplam ölümlerin 3’te 2’si) hayatını kaybetti.

Askerlerin mart ayı ortasında başlattıkları çalışmalarda bazı huzurevlerinin terk edilmiş halde bulunduğu, hatta Madrid'deki bazılarında yaşlıların yataklarında ölü bulundukları açıklanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir