• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
BATI DESTEKLİ FİTNECİ BAE!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Fitneleri için Batıdan destek alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İbni Selül’ün yolunu sürdürmeye çalışıyor. Fitne ortamı oluşturmaya çalıştığı ülkelerin başında da Libya gelmekte. BAE’nin de aralarında bulduğu şer ittifakının desteklediği gayr-i meşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'e bağlı milisler, son dönemde askeri alanda üst üste kayıplar vermeye başlayınca, destekçileri silah ve paralı asker tedarikini arttırdı. Yemen’de de kargaşa çıkaran BAE, şimdi de gözünü Fas’a dikmiş. BAE, Fas'ı, Arap ülkelerinde yaşanan krizlerdeki tutumları nedeniyle sosyal medyada troller aracılığıyla hedef aldı.

BAE'DEN 2 UÇAK DOLUSU SİLAH DAHA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'nın güneyindeki Sabha ve Hamada petrol sahası Havalimanı'na hava saldırılarını önlemek için Libya'nın gayr-i meşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e, askeri mühimmat yüklü iki kargo uçağı gönderdi.

SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARDA BAE İZİ

Öte yandan, Trablus'un doğusundaki Tecura bölgesindeki göçmen barınağına Temmuz 2019'da düzenlenen ve 60'dan fazla göçmenin hayatını kaybettiği hava saldırısında da BAE'nin izlerine rastlandı. BAE'yi işaret eden izler, ülke ismi vermeksizin BM'nin raporlarına da yansıdı.

BAE ŞİMDİ DE FAS'I HEDEF ALDI

Medya ve siyaset uzmanları, Fas'ın, Katar'a uygulanan abluka, Yemen ve Libya'daki krizlerde sergilediği tutumlar nedeniyle BAE'nin hedefi haline geldiğini ifade ediyor. Uzmanlar, BAE'nin sosyal medyadaki troller aracılığıyla her türlü meseleye dair Fas hakkında propagandaya başvurduğunu ve ülkeyi bu şekilde hedef tahtasına oturttuğuna dikkati çekiyor.

BAE'nin, söz konusu propagandasının son örneği ise Fas'ın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde görüldü. Abu Dabi yönetimi tarafından görevlendirildiği ifade edilen troller, son zamanlarda Fas hükümeti ve Başbakan Sadeddin el-Osmani'yi Kovid-19'la mücadelede başarısız olmakla, vatandaşların ihtiyacını karşılamamakla suçladı.

Fas'ın Vecde kentindeki 1. Muhammed Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi ve Siyasi Analist Halid eş-Şeyat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BAE'nin troller aracılığıyla Fas'a yönelik bir operasyon yürüttüğünü ifade etti. "Bu dış politikada kötü niyetli ve abes bir üsluptur." diyen Şeyat, ancak bu operasyonun Fas'ın genel imajına zarar vermeyi başaramadığını, sanal ortamda ve ekranlarda kaldığını dile getirdi.

"DÜŞMANLIĞININ SINIRI YOK"

Fas'a karşı düşmanca bir tutum sergilendiğine ve ülkenin hedef tahtasına oturtulduğuna işaret eden Şeyat, "Fas'ın toprak bütünlüğüne saldırılsa şaşırmayız. Çünkü bu ülkelerin düşmanlığının sınırı yok. Meyve veren ağaç taşlanır." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Abdussamed Binabad da BAE'nin troller aracılığıyla Fas'ı hedef aldığını belirterek, ancak bu saldırı ve propagandanın ülkenin Kovid-19'la mücadelede birlik içinde olduğu şu dönemde başarısızlığa uğradığını savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir