• DOLAR 32.304
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2442.447
  • ...
TESÇAĞ`dan 10 Milyon İmza Kampanyasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Memur-Sen Konfederasyonun kamuda kılık-kıyafet serbestisi tanınması amacıyla başlatmış olduğu "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası"na duyarlı tüm sivil toplum kuruluşlarından destek yağıyor. Merkezi Diyarbakır`da bulunan Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) kampanyaya destek vereceğini açıkladı. Memur-Sen Diyarbakır Şubesi`ne destek ziyaretinde bulunan TESÇAĞ Başkanı Mehmet Duyu kampanyayı olumlu bulduklarını ve destek vereceklerini belirtirken Memur-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş ise verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek TESÇAĞ`a teşekkürlerini iletti.
 
"Tüm STK`ların Desteklerini Bekliyoruz"
Yapılan ziyaret dolayısıyla TESÇAĞ`a teşekkürlerini sunan Memur-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, "10 milyon imza kampanyası doğrultusunda bütün STK`ları ziyaret edeceğiz ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklerini bekliyoruz. Geniş kitleye sahip olan STK`lar olarak bizi ziyaret etmeniz son derece önemlidir" dedi.

Diyarbakır`da Hedef; 1 Milyon İmza
Diyarbakır`da hedeflerinin 1 milyon imza olduğunu belirten Memiş, "Siyasilerin başörtüsü sorununu seçim malzemesi olarak kullanması bizi son derece üzüyor. Bu sorun 28 Sürecinde beri vardır. Son süreçlerde yaşanan olaylarda özellikle Danıştay`ın almış olduğu karar halkın tepkileri ve hükümetin bu konuda olumlu görüşleri ve STK`ların da bu konuda ki baskısında inşallah önümüzde ki süreçlerde daha güzel adımlar atılacak. Sizin desteklerinizi bekliyoruz ve size de ihtiyacımız vardır. Diyarbakır`da inşallah 1 milyon imza hedefliyoruz. Amacımız bütün kitlelere ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.
 
TESÇAĞ: Desteğimizi Esirgemeyeceğiz
Memur-Sen`in başlatmış olduğu kampanyayı çok olumlu ve anlamlı bulduklarını ifade eden TESÇAĞ Başkanı Mehmet Duyu, "Elimizden gelen desteği inşallah esirgemeyeceğiz. Bu bizim için bir görev ve sorumluluktur. Kampanyaya tüm halkın destek vermesi lazımdır. Bu sorun bir kesimin sorunu değil tüm halkın sorunudur. Sorunu çözüm noktasında herkes kendini bir Memur-Sen üyesi olarak görmelidir" dedi.
 
Müslüman kadının örfünde ve dininde var olan başörtüsünü rahat bir şekilde her alanda takamamasının Türkiye için bir ayıp olduğunu söyleyen Duyu, "Bu ayıptan bir an önce geri dönmek lazım" ifadesine yer verdi.
 
Diyarbakır`da Yaşanan Olaylar
İlke Haber Ajansı`nın gündeme getirdiği Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü Zeynelabidin Demir`in başörtülü olarak derse girmek isteyen 13 yıllık öğretmen Kadriye Sevgi Yılmaz`ı öğrencilerin önünde yaka paça dışarı atmasına değinen Duyu, "Hükümet, öğretmenimizin kolundan tutup dışarı atan yöneticilere karşı ne tür girişimlerde bulunuyor?" Diye sordu.
 
Birçok konuda sıkıntı ve keyfi uygulamaların olduğuna dikkat çeken Duyu, son olarak İlke Haber Ajansı`nın gündeme taşıdığı Ergani ilçesinde bir hastalık hakkında görüş belirttiği için Kaymakam tarafından açığa alınan öğretmen Mehmet Salih Erdur olayını hatırlatarak, "Bir öğretmenimiz bir hususta görüş belirttiği için Kaymakam Bey`in gadrine uğruyor. Kimseden bir tepki gelmiyor. Kimse bu öğretmene sahip çıkmıyor" şeklinde konuştu. (Osman İçli / Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir