• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Şırnak`ta ilk kez `tubal reanastamoz` ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - 150 yataklı Cizre Devlet Hastanesi`nin her geçen gün eksiklikleri gideriliyor. Daha önce en ufak bir ameliyat için batı illerine gitmek zorunda kalan bölge insanı, artık hem kendi memleketinde ameliyat oluyor, hem de cebindeki parası da cebinde kalıyor. Şırnak`ın Cizre Devlet Hastanesi doktorlarından Kadın Hastalıkları Operatörü Eylem Eşsizoğlu, Şırnak`ta bir ilke imza atarak 3 hastaya Tubal Reanastamoz (tüplerin yeniden birleştirilmesi) ameliyatı gerçekleştirdi.

Daha önce tubal reanastamoz ameliyatı için vatandaşları İstanbul, Ankara ve Diyarbakır`a gönderdiklerini söyleyen Kadın Hastalıkları Operatörü Doktor Eylem Eşsizoğlu, ama artık vatandaşları bu ameliyat için başka illere göndermediklerini ve ameliyatı Cizre`de gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu ameliyatı Kalp Damar Cerrahı doktoruyla ortaklaşa yaptıklarını ifade eden Dr Eşsizoğlu, ameliyatın başarılı geçtiğini ve şuana kadar 3 vatandaşı ameliyat ettiklerini dile getirdi.


Operatör Doktor Eylem Eşsizoğlu, \"Tubal Reanastamoz (tüplerin yeniden birleştirilmesi) ameliyatı Şırnak`ta ilk defa yapıldı. Daha önce bu ameliyat için vatandaşları İstanbul, Ankara ve Diyarbakır gibi illere gönderiyorduk. Ama artık burada da bu ameliyatı yapabiliyoruz. Yaptığımız tubal reanastamoz ameliyatı ortalama olarak bir saat sürüyor. Yüzde 95 oranında başarı sağlanan etkin bir operasyon gerçekleştirdik. Ameliyata aldığımız hastamızın şuanda sağlık durumu gayet iyi ve normal hayatına devam ediyor. Şuana kadar bize gelen 3 hastamızı ameliyat ettik ve her 3 ameliyatımız da başarılı geçti\" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir