• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Almanya Vizesi Türleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya, Türkiyeliler tarafından en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu yüzden de Almanya Vizesi Türleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bugünkü yazımızda Almanya Vizesi türleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bu vizeler için başvuru danışmanı olarak kullanabileceğiniz Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Türkiye Vatandaşları Almanya Vizesi Almak Zorunda Mı?

Almanya’ya seyahat etmek isteyen ya da belli bir süre orada yaşamak isteyen Türkiye vatandaşlarından bordo pasaporta sahip olanlardan vize istenmektedir. Bu yüzden eğer bordo pasaporta sahipseniz Almanya Vizesi çıkartmak için Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz. Bunun dışındaki gri, yeşil ve siyah pasaportlu Türkiye vatandaşları 90 günlük Almanya seyahatleri için herhangi bir vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Eğer 90 günü aşan bir süre için Almanya’da kalacaklarsa bu kişiler de Marina Vize Başvuru Merkezi ile birlikte vizelerini en kolay yoldan çıkartıp Almanya’ya seyahat edebilirler. Böylece Almanya’daki işlerini en kısa süre zarfında halletme şansını elde ederler.

Almanya Vizesi Çıkartmak için Gerekli Evraklar

Almanya Vizesi türleri çok farklı seçeneklerle karşımıza çıktığından dolayı Almanya Vizesi çıkartmak için gerekli evraklar da değişiklik arz edebilmektedir. Ancak yine de her vize türü için ortak olan bazı evraklar vardır ve bunları hazırlamanız elzemdir. Şimdi sizlere bu ortak evraklar hakkında bilgi vereceğiz. Bu evrakları hazırlama konusunda da Marina Vize Başvuru Merkezi’nden destek alabileceğinizi asla unutmayın.

  • Pasaportunuzun geçerlilik süresi Almanya Vizesi için önem arz etmektedir. Çünkü; vize için istediğiniz süreden itibaren 6 ay sonraya kadar geçerlilik süreniz devam etmek zorundadır. Aksi halde pasaportunuzun süresi yeterli gelmeyeceğinden dolayı yenileme yapmanız gerekecektir.
  • Almanya Vizesi başvuru formu eksiksiz olarak doldurularak konsolosluğa teslim edilmelidir. Başvuru tarihinizi yazmanız gerekiyor ayrıca imzalamanız gereken sayfaların da imzalanması önemlidir. Özellikle başvuru formunun hem 3., hem de 4. Sayfasında imzalama işlemlerini yapmanız lazım.
  • Almanya Vizesi başvurusu için 1 adet biyometrik fotoğrafa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu fotoğrafın en fazla 6 aylık süreç içerisinde çekilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat Sağlık Sigortanızı yanınızda ıslak imzalı olarak hazır bir şekilde bulundurmanız gerekmektedir.
  • Konsolosluk tarafından istenen vize harcını sizden istenilen tutarda yatırmanız ve elinizde yatırdığınıza dair dekont bulundurmanız gerekmektedir.
  • Almanya’ya gidiş ve dönüş tarihlerinizi içeren seyahat bilgilerinizi içeren evrakları hazırlamanız lazım. Burada hangi havayolunu kullanarak gideceğiniz veya araç bilgileriniz belirtilmelidir. Böylece sizler hakkında sıkı bir denetim yapmaktadırlar.

Almanya Vizesi Türleri ve Sağladığı İmkanlar Nelerdir?

Almanya Vizesi türleri arasında 8 farklı seçenek bulunmaktadır. Almanya’ya gitme amacınıza göre bu vize türlerinden biri için başvuruda bulunabilirsiniz. Her vize türü için ulaşmanız gereken Marina Vize Başvuru Merkezi olduğunu unutmayın. Her vize seçeneği için sizlere bu merkez sağlamaktadır.

· Almanya Turist Vizesi

Almanya Turist Vizesi; Almanya’ya gezip görme amacıyla şahsi olarak giden kişilerin başvurduğu vize türüdür. Bu vize için özellikle bordo pasaportlu kişiler başvuru yapmaktadır.

· Almanya Ticari ve Fuar Vizesi

Almanya Ticari ve Fuar Vizesi; Almanya’da iş kurmak isteyenlerin ya da ekonomik kapsamlı fuarlara katılım sağlamak isteyenlerin alabileceği bir vize türüdür.

· Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi; Türklerin en fazla kullandığı vize türleri arasında yer almaktadır. Almanya’da ailesi ve arkadaşı bulunan Türkler için geçerlidir. Ancak bu akrabalık düzeyini kanıtlamaları gerekmektedir.

· Almanya Transit Vize

Almanya Transit Vize; Türkiye’den farklı bir ülkeye giderken Almanya’dan aktarma yapan kişilerin alabileceği bir vize türüdür. Bu vizenin süresi sadece 1 gün için geçerli olmaktadır.

· Almanya Erasmus Vizesi

Almanya Erasmus Vizesi; Türkiye’de üniversitelerde eğitim gören ancak Erasmus öğrenci değişim programına katılarak Almanya’da eğitimine devam etmek isteyen kişilerin aldığı bir vize türüdür.

· Almanya Schengen Vizesi

Almanya Schengen Vizesi; Almanya Federal ülkesiyle Schengen anlaşması yapan ülkelerdeki vatandaşlar için geçerli olabilmektedir. Diğer vize türlerine nazaran daha özgür bir seyahat şansı tanımaktadır.

· Almanya Öğrenci Gezileri Vizesi

Almanya Öğrenci Gezileri Vizesi; Türkiye’de okuyan ve Almanya’nın belli bölgelerini görmek isteyen öğrencileriyle öğretmenlerinin birlikte aldığı vize türüdür. Süre kısıtlaması bulunmaktadır.

· Almanya Şoför Vizesi

Almanya Şoför Vizesi; Almanya’ya tır şoförü olarak gitmek isteyenleri kapsamaktadır. Gerekli vize işlemleri bu vize türü için şoförün işvereninin elbirliğiyle yapılmaktadır.

Almanya Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Almanya Vizesi ücreti ne kadar? Sorusu için ne yazık ki net bir cevap verememekteyiz. Çünkü; sizin de tahmin edeceğiniz üzere 8 farklı vize türü karşımıza çıkmaktadır. Yurtdışı ve Avrupa ülkeleri arasında en fazla ilişkisi bulunan ülkeler arasında Almanya ve Türkiye yer aldığından dolayı vize türlerinden çeşitlenme söz konusu olmaktadır. Bunun için sadece vize için konsolosluklar ve danışmanlıklar sizlerden ücret talep etmektedir. Almanya Vizesi ücreti için Euro cinsinden para harcı istenmektedir. En uygun danışmanlık hizmeti ise; Marina Vize Başvuru Merkezi tarafından verilmektedir.

Almanya Vizesi Nereden Alınır?

Almanya Vizesi alabilmek için öncelikle bir danışmanlık merkezi ile anlaşmanız gerekmektedir. Sonrasında konsolosluğa sizden istenen evrakları vermekle yükümlüsünüz. Danışmanlık hizmeti alabileceğiniz en iyi merkez Marina Vize Başvuru Merkezi’dir. Bu yüzden başka bir danışmanlık merkezi aramanıza gerek yoktur. Bu başvuru merkezine ulaşmak için 0212 530 04 31numaralı sabit hattı, 0541 963 17 14 numaralı mobil hattı arayabilirsiniz. Eğer isterseniz info@marinavize.com adresinden web sitelerini ziyaret ederek tüm detayları öğrenebilirsiniz. Yine online destek almak istemeniz halinde whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Tüm bu kanallardan sadece birini bile kullanmanız Marina Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçmek için yeterli olacaktır.

Marina Vize Başvuru Merkezi

Adres: Aksaray Mah. Teceddüt Sok No:19/3 Fatih, İstanbul

Telefon: (+90) 212 530 04 31
Mobil: (+90) 541 963 17 14

Fax: (+90) 212 530 04 31
Mail: info@marinavize.com
Web: https://www.marinavize.com

Almanya Ankara Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı Nr. 114, Kavaklıdere, 06680 Ankara

Telefon: +90 312 455 51 00

Fax: +90 312 455 53 37

Bu haberler de ilginizi çekebilir