• DOLAR 32.254
  • EURO 34.708
  • ALTIN 2398.336
  • ...
Çadırdaki Yangının Nedeni Nargile
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Kanada Vatandaşlık, Göçmenlik ve Çok Kültürlülük Bakanı Jason Kenney ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kenney, yaptığı konuşmada, Türkiye`deki kampları incelemek ve ne tür yardım yapabileceklerini öğrenmek amacıyla geldiklerini belirterek, Kızılay aracılığıyla 1,5 milyon dolar yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Kabulün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oktay, Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde Suriyelilerin barındığı çadır kentte çıkan yangına ilişkin, şunları söyledi:

``Yangınlar ne yazık ki aldığımız bütün tedbirlere rağmen bizim kurduğumuz sistemin dışında çıkan bir durumdur. Isıtıcılarımız da özel radyatörlü hiçbir yangın olmaması için. Buna rağmen kamplarda kalan misafirlerimizin ya dikkatsizliğinden ya da kendilerinin özellikle farklı bir şeyler yapmak istemelerinden kaynaklanmakta. Bugünkü yangın içeride nargile içilmesinden kaynaklanmış. Kamp yönetimininde bundan haberi yok. Anında müdahalede bulunuldu ama ne yazık ki kayıplarımız oldu.``
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir