• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Fransa Türkiye`nin Nükleer Projeleriyle İlgileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Beyoğlu`ndaki Fransız Sarayı`nda düzenlenen toplantı sonrası AA muhabirinin, Fransa`nın Türkiye`nin nükleer projeleriyle ilgilenip ilgilenmediği sorusuna karşılı, ``Evet ilgileniyoruz`` yanıtını verdi.

Yakın zamana kadar gergin olan politik ilişkilerin aşılmasında ticari ilişkilerin yardımı olabileceğini belirten Bricq, şöyle devam etti:

``Ticaret daima (sorunları çözmeye) yardımcı olur. İnsanlar ticaret yapıyorlarsa mutlaka konuşmak zorundalar. Birbirleri ile ticaret yapmak zorundalar. Bu anlamda bizim Türkiye ile olan ilişkimiz bir ekonomik ortaklık ilişkisi. Eğer bugün ben buradaysam, hükümetin ekonomik kutbunu temsil eden bir bakan olarak buradaysam, bu aynı zamanda Cumhurbaşkanı Hollande`ın da tayin etmiş olduğu politik bir çizginin parçasıdır. Bunun bir anlamı var. Biz mutlaka Türkiye ile bağları yeniden sağlamlaştırmak, pekiştirmek istiyoruz. Unutmayalım ki, biz iki büyük ulusuz. Bu anlamda bizim Türkiye`ye ihtiyacımız var. Türkiye`nin de Fransa gibi büyük bir ortağa ihtiyacı olacağını düşünüyorum.``

İkili ekonomik ilişkilerin artırılmasına büyük önem verdiğini belirten Bricq, ``Fransa ile Türkiye`nin arasındaki ilişkiyi bir ortaklık ilişkisi olarak görmek lazım. Geçtiğimiz Kasım ayında sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`la görüştük. Ülkemizin istişare mekanizmalarından biri olan Karma Komisyon`da yapılan bir görüşmeydi. Bu ziyaretimi o zaman kendisine bildirmiştim. Ben buraya iki ülkenin ticaret hacmine daha da destek vermek için geldim. Zaten iki ülke arasında 15 milyar avroluk önemli bir ticaret hacmi var`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir