• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Ene Risalesi Almanca`ya Tercüme Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İslam Akademisi Risale-i Nur`daki Ene Risalesini Almanca`ya çevirdi. Büyük bir hassasiyetle yapılan çeviri yeni yapılacak çalışmaların da müjdesi oldu. Akademi adına Risale Haber`e bilgi veren Hakan Çelik`in sözleri şöyle:

Rabb-ı Rahîme hamd ve senâlar olsun ki, Ene Risâle’sinin yep yeni çevirisi ile ikinci Risâle‘mizi yayınlamış olacağız. 96 sayfalık bir kitapçık olarak -inşaallah- Şubat ayında Iqra Verlag‘dan "Das Ich - Natur und Sinn“ adı altında ile neşr olunacak.

Eserimiz gerekli miktarda şerh, ek bilgiler ve kelime açıklamaları içermektedir. Mevcut çalışmalar esas alınarak Kurân, Hadîs ve Klasik İslâmî Eserlere dayanan hakîkat ve bilgilerin kaynakları tek tek tahkîk edilip dipnotlara alınmıştır. Ayrıca diğer Nur Risalelerine atıflamar eklenmiştir. Bu şekilde okuyucuya Eser dâhilinde (werkimmanent) anlam ve yorum konusunda bir altyapı hazırlanmış olunuyor.

Böyle konusu gibi zor bir Risâle‘yi Almanca diline aktarımda muhkem bir usûl takip edildi: Metne sadık kalındı; mevcut tüm tercümelerden istifâde edildi; anlamayı kolaylaştırmak adına metne metinden alınma başlıklar eklendi (mesela "Ene‘nin İki Vechi“); ıstılâhî kavramlar parantez icinde çeviri yazı (Transkripsiyon) ile yazıldı; mümkün mertebe islamî terminilojiye uygun Almanca kelimeler bulunmaya çalışıldı. (Bunun için ansiklopedik, edebî ve felsefî eserler tarandı) Hatta ihtiyaca göre bazı yeni kelimeler icad edildi veya mevcut kelimelere yeni anlamlar yüklendi. (Bu yeni manalar dipnotta belirtildi.)

risalehaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir