• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Dünya Ehlibeyt Vakfından Aşura Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Feshane Kültür Merkezi`nde, Eyüp Belediyesi ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Aşura programı düzenledi. Aşura programına, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı FermaniAltun, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, kurucu üyelerden Erdal Elibüyük ve çok sayıda davetli katıldı.


Programda bir konuşma yapan Dünya Ehlibeyt Başkanı Fermani Altun, \"Bugün artık yeni Anayasa yapılıyor ve biz bunu canı gönülden destekliyoruz. Bizim görüşümüze başvurdular. Ve bu Anayasa`nın ulusal değil Evrensel Anayasa olması için çaba sarf ediyoruz. Bugün ülkemizdeki iç sorunların sona ermesi için hükümetin başlattığı diyalogu destekliyoruz. Fakat bir takım güçler barışın desteklenmesinden rahatsız oluyorlar\" dedi.


Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, \"Alevi, Sünni, Kürt, Laz, Kazak, Türk hiç birini ayırmadan hepsini birer zenginlik olarak görüyoruz. Her birinin kendi zenginliğini ortaya çıkartacak bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaları teşvik ediyoruz. Bu zenginliklerimiz bize ayrı bir güç veriyor. Kültürlerimizi öğrendikçe, birbirimizi daha iyi tanıdıkça bir olmamız ve birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu görmememiz mümkün değil\" ifadelerini kullandı. (M. Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir