• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin`de Hafızlık Merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Akdeniz İlçe Müftülüğüne bağlı Huzurkent Kur`an Kursunda hıfzını tamamlayan 12 öğrenci için Akdeniz Ulu Camiinde bir program düzenlendi. Perşembe günü öğle namazı öncesinde düzenlenen hafızlık merasimi, merasime katılan öğrencilerin yakınlarına ve camiyi dolduran cemaate duygulu anlar yaşattı.
 
Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlçe Müftüsü Bünyamin Akkoç`un misafirlere "Hoş geldiniz" diye açılış konuşmasından sonra ilahilerle, hafız öğrencilerin okuduğu kısa surelerle devam etti.
 
Akdeniz Merkez Ulu Camii`nde gerçekleştirilen programda, İl Müftüsü Ali Melek günün önemine binaen bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Ali Melek, "Bizlerin okuduğu, hafızların ezberlediği, kendisiyle amel etmek üzere Yüce Rabbimizin gönderdiği Kur`an-ı Kerim`in bir hidayet rehberi olduğu, dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştırdığı, yüce yaratıcının rahmet ve mağfiretine eriştirdiği, tek kitap olduğunu söyledi.
 
Melek, sabırlı bir yolda azimle devam ederek hıfzını tamamlayan öğrencilere, onlara bu zorlu yolda rehberlik eden hocalarına, ilçe müftülüğüne ve destek olan hayır sahiplerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
 
Yapılan dua ve verilen ödüllerle program son buldu.
(Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir