• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Fransa`dan Tuhaf Operasyon Gerekçesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fransa`nın BM Daimi Temsilcisi Gerard Araud, Mali ve Batı Afrika`nın istikrarının tehlikede olduğunu değerlendirip Mali`ye müdahale ettiklerini belirterek, gerektiği sürece operasyonları sürdüreceklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, Fransa`nın çağrısı üzerine Mali`deki son durumu ve Fransa`nın askeri müdahalesini değerlendirmek amacıyla kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Araud, Mali sorununa siyasi çözüm için ümit kalmaması nedeniyle Fransa`nın askeri operasyon düzenlediğini belirtti.

İsyancıların başkent Bamako`yu tamamıyla ele geçirme ihtimali olduğunu bunun Mali`nin egemenliğini, Batı Afrika`nın da istikrarını tehdit ettiğini değerlendirdiklerini anlatan Araud, operasyonun ``gerekli olduğu sürece`` devam edeceğini ifade etti.

Gerard Araud, Kanada, ABD, İngiltere, Belçika ve Danimarka`nın askeri operasyon için lojistik yardım verebileceklerini belirttiklerini söyledi.

İlerleyen günlerde Afrika ülkelerinden gelecek askerlerin de bölgede konuşlandırılacağını dile getiren Araud ama öncelikle bu birliklerin eğitilmesi gerektiğini ifade etti.

Afrika`nın en büyük yedinci ülkesi olan Mali; altın, uranyum ve tuz gibi doğal yeraltı kaynaklarına sahip.
 

Trt Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir