• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Büyükşehir Yasası`na İptal Başvurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP milletvekilleri Levent Gök ve İzzet Çetin ile başvurunun ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Düzenleme ile Yenimahalle ilçe sınırlarının 3`te birinin Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlandığını hatırlatan Yaşar, bunun yurttaşların talebi üzerine gerçekleştirilmiş bir düzenleme olmadığına dikkati çekti.

Yaşar, ``Ben Fethi Yaşar olarak, o bölgede yaşayan bir yurttaş olarak bir gecede o bölgede vatandaşın, Yenimahalleli yatıp sabah Çankayalı, Etimesgutlu kalkmasını içime sindiremiyorum`` dedi.

Hiçbir demokratik ülkede bunun kabul edilemeyeceğini belirten Yaşar, şunları söyledi:

``Bugün yüce Anayasa Mahkemesine davamızı açtık. Küçücük iki köyün birbirleri ile birleşmesinde referandum yapılırken halka sorulmadan, halkın talepleri alınmadan, halkın bu konuda düşünceleri alınmadan yapılan bu kanunu içime sindiremediğim için bir vatandaş olarak, Fethi Yaşar olarak avukatım Nail Gürman`la birlikte davamızı açtık. Bu yasada, Türkiye`deki bütün ilçelerin sınırları sanki çok güzel, sadece Şişli ile Yenimahalle`nin sınırları bozukmuş bunu düzeltmek istediler. Benden önce de Şişli Belediye Başkanı dava açtı. Yüce mahkemenin inşallah vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda demokrasinin ve hukukun üstünlüğü konusunda bir karar vereceğine inanıyorum.``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir