• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
`İstanbul`a 3. Köprü Hatta 4. Köprü Yapılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya`nın en uzun asma köprülerinden Akashi`nin Mimarı Japon Yoshinori Moriwaki İzmir`de.

Moriwaki, Japonya`da Kobe depreminin ardından en çok zarar gördüğü tespit edilen zemin katların güçlendirildiğini, benzer çalışmanın Türkiye`de de yapılması gerektiğini söyledi. Moriwaki, İstanbul’a üçüncü hatta dördüncü köprünün gerekli olduğu görüşünde.

"Türkiye`de Deprem Gerçeği ve Çözümler"

Japon mimar Yoshinori Moriwaki, İzmir’de "Türkiye`de Deprem Gerçeği ve Çözümler" konulu bir sunum yaptı.

Dünyanın en hareketli plakalarının üzerinde bulunan Türkiye ve Japonya’da depremin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Japon mimar, “Zamanını bilemeyiz ama hazırlıklı olmak şart” dedi.

"Depreme karşı zemin katlar güçlendirilmeli"

Moriwaki, depremlerde en çok etkilenen katların giriş katları olduğunu hatırlatarak, yapılardaki zemin katların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek mimar Moriwaki, şunları söyledi:

"Van’daki bina gibi. Onun için 85’ten sonra, giriş katta hesap yapıyorken katsayı daha fazla koyuyor. Daha güven oluyor. Demiri atıyorum 5 tane koymak lazımken 7 tane koymak lazım. Kolonu 10 tane yerine 15 tane koymak lazım. Böyle hesaplı maalesef, giriş kat da, birinci kat da ikinci kat da şimdideki hesap aynı. Onun için Türkiye’de de böyle olmak lazım diye düşünüyorum.”

"İstanbul`a 3. köprü hatta 4. köprü yapılmalı"

Ülkesinde, depreme ve tayfuna dayanıklı 2 kilometre uzunluğunda asma köprü inşa eden Moriwaki, İstanbul’a üçüncü hatta dördüncü köprünün gerekli olduğu görüşünde.

Yüksek mimar Moriwaki, "Deprem için birinci de ikinci de, üçüncü ve dördüncü de deprem için dayanabilir köprü yaparsak hiç problem yok. Ve köprü yapmak lazım. Çünkü karşı taraftakine yardım yapmak lazım. Malzeme yollamak lazım” diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir