• DOLAR 32.29
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2386.026
  • ...
Cens: "Ramazan, mustazafların en büyük kurtarıcısını tanımaya ve tanıtmaya vesile olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, İslam'ın böyle bir Ramazan'da geldiğinde insanlığın günümüzdekine benzer bir buhran içerisinde olduğunu ifade  etti.

Cens, "Kadının adı, insan hakları ve adalet yoktu.Milliyet, ırk, güç üstünlük ölçüsüydü. Azınlık çoğunluğa hükmediyor, Emperyal ve kavmi çıkarlar için kan akıtılıyordu. Aç yine aç, Fakir yine sahipsizdi." dedi.

"Ramazan sadece ibadet ayı değildir; İslam'ın doğduğu aydır. Bu ay Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) mücadelesinin başladığı kutlu aydır." İfadelerine dikkat çeken Cens, "Çağrısı sadece ahirete yönelik miydi? Ne gibi toplumsal bir değişim vadediyordu? Kadınlara, işçilere, toplumun ezilen kesimlerine tanıdığı haklar nelerdi? Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) indirilen Kur'an, insanlara kurtuluşları için nasıl bir yol haritası çiziyordu? Getirdiği İslam; adaleti, hakkı nasıl tanımlıyordu? Sosyal adalet, eşitlik, özgürlük anlayışı, Dünya görüşü neydi? Pratize edeceği yönetim, iktisat, hukuk, yargı modeli nasıldı?" sorularına işaret etti.

"Korona salgını sistemlerin insan merkezli olmadığını ve insana verdiği '0' değeri göstermiştir"

Cens, şu ifadeleri kullandı:

"Günümüz insanı İslam'ı, Hak ve Adalet Peygamberini tanımıyor. İdeallerini, amacını, hedefini, mesajını bilmiyor. Bizlere, yaşantımıza, çatışmalarımıza bakarak tanıdığı İslam'ı istemiyor. Ramazan ayı mustazafların en büyük kurtarıcısını tanımaya ve tanıtmaya vesile olmalıdır.

Korona salgını sistemlerin insan merkezli olmadığını ve insana verdiği '0' değeri göstermiştir. Bugün insanlığın İslam'a çok daha fazla ihtiyacı vardır. Çaresiz, sahipsiz kalmış insanlığın bir daha İslam'ın şefkatine adaletine yol göstericiliğine idaresine ihtiyacı apaçıktır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir