• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kervan FM özel programlarıyla bu Ramazan yine dopdolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnternet üzerinden ve 93.7 frekansından yayın yapan Kervan FM, Ramazan ayının girmesi ile yayınlarında yeni düzenlemeler yaparak ‘Ramazan Özel’ yayınına başladı.

Sabah, öğle ve gece 3 cüz ile mealinin yer aldığı "Kur'an Hatmi" programının yanı sıra Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan "İftara doğru" programı, sohbet, vaaz ve istek programlarıyla dinleyicileri ile buluşan Kervan FM, Ramazan ayı boyunca huzur ayına özgü programlarıyla dinleyicilerine manevi bir atmosfer yaşatacak.

Yayın akışının tamamını Ramazan ayına ayıran, iftar ve sahur programları ile dinleyicilerine seslenecek olan Kervan FM, ay boyunca kentin önde gelen âlim, ilahiyatçı, vaiz, şair, yazar, sanatçı ve akademisyenler ile telefon bağlantıları gerçekleştirecek.

Ramazan ayında yapılacak program içeriği hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Kervan Radyo Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Korkmaz, dopdolu program ve içerikleriyle bu Ramazan ayında da yine dinleyicilerine manevi dolu anlar ve bu ayın güzelliklerini yaşatacaklarını söyledi.

30 gün sürecek Ramazan ayına özel hazırladıkları farklı programlardan oluşan yayın akışıyla on bir ayın sultanını karşıladıklarını belirten Korkmaz, Ramazan iklimini dinleyicileriyle buluşturmak için yeni bir yayın akışını düzenlediklerini belirtti.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının tüm İslam ümmetine hayırlı ve mübarek olmasını dileyen Korkmaz, "İnşallah Allah-u Teâlâ bizleri önümüzdeki Ramazan ayına da tekrar kavuşturur ve güzel coşkulu bir şekilde karşılamayı nasip eder." dedi.

 

"Dinleyicilerimize evlerinde istifade edecekleri şekilde yayın akışı hazırladık"

İslam ümmetinin her Ramazan ayını farklı bir buruklukla karşıladığını, bu sene de Coronavirus salgını nedeniyle buruk karşıladığına dikkat çeken Korkmaz, "Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Her Ramazan ayında camilerde mukabeleler yapılıyordu, teravih namazları kılınıyordu. Camilerin kapalı olmasından dolayı cemaatle namaz kılamaz olduk. Ama bu durum bizim için pek bir şeyi değiştirmedi. Radyo olarak Ramazan ayı için günler öncesinden hazırlıklara başladık. Hazırlıklarımızı tamamladık, dinleyicilerimize evlerinde istifade edecekleri şekilde yayın akışı hazırladık." şeklinde konuştu.

Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu da hatırlatan Korkmaz, dinleyicilerini bu ayda Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak adına Ramazan ayında yayın akışlarını tümüyle değiştirdiklerini belirterek, gün içerisinde sabah, öğle ve gece olmak üzere 3 farklı ses ve kıraatten Kur'an-ı Kerim tilaveti vermeye başladıklarını ve Kur'an-ı Kerim’in daha iyi anlaşılması için meal programı da başlattıklarını aktardı.

"Dinleyicilerimizi konuksuz bırakmamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık"

Her Ramazan ayında Kervan FM’in stüdyolarında değerli konukları dinleyiciler ile buluşturduklarını da hatırlatan Korkmaz, "Ama bu sene Coronavirus salgını dolayısıyla sosyal mesafeyi korumak için konuk alamayacağız. Ama dinleyicilerimizi konuksuz bırakmamak için önceden tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu konuda sistemimizi oluşturduk. Konuklarımızı bulunmuş oldukları ortamdan teknolojinin de vermiş olduğu imkânlarla, stüdyodaymış gibi ağırlayıp dinleyicilerimizle buluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dünya genelindeki Müslümanların istifade edebilecekleri programlar hazırladık"

Kervan FM’in 9 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Korkmaz, "9 yıl boyunca da her geçen gün dinleyici kitlemiz katlanarak artıyor. Belki Gaziantep'te 93.7 frekansı üzerinden yayın yapıyoruz ama daha çok dinleyiciye ulaşmak için http://www.kervanfm.com.tr/ adresi ile dünyanın dört bir yanında dinleyici kitlemiz var. Yayın akışını ayarlarken sadece Gaziantep'teki dinleyicilerimize özel olarak program akışı ayarlamadık. Dünya genelindeki Müslümanların istifade edebilecekleri programlar hazırladık. Dop dolu bir yayın akışımız var." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve mealleri, fıkıh dersleri, hadis ve siyer programı gibi birçok zengin içerikli program hazırladıklarını belirten Korkmaz, Kervan FM dinleyicilerine yine dolu dolu bir Ramazan ayı yaşatacaklarını da sözlerine ekleyerek, herkese Ramazan ayı boyunca radyoları dinlemelerini tavsiye etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir