• DOLAR 32.253
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2399.97
  • ...
İlginç Bilgiler:  Dünyanın en ilginç olayları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

-Hindistan'ın Assam eyaletinde pirinç birası içip sarhoş olan 12 fil 3 kişiyi ezerek öldürdü 2 kişiyi de yaraladı. Resmi rakamlara göre Assam eyaletinde son 5 yılda filler en az 150 kişiyi ezerek öldürdü.

-ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today'in 5 defa Pulitzer ödülüne aday gösterilen muhabiri Jack Kelley'in yıllarca izlediğini ileri sürdüğü uluslararası olaylarla ilgili yalan haberler yazdığı ortaya çıktı.

-------------------------------

-Ağırlığı 600 kilogramı bulabilen bir mavi balinanın kalp damarlarının içine bir insan girebilir.

-Sadece tek bir gün dünyaya ulaşan güneş ışıkları ile dünya 27 yıl enerji ihtiyacını karşılayabilir.

-----------------------------------

- Bozuk bir parayı yazı tura için 10.000 kez attığınızda, 5.000 kez tura gelmez; sayı yaklaşık 4.950’dir. Çünkü tura yüzündeki resim ağırlığı artırır ve dolayısıyla altta kalır.

------------------------------

- İnsanlar 300 kemikle doğarlar; yetişkin olduklarında ise bu sayı 206’ya düşer.

------------------------------

-Hangi hayvanın 3 kalbi, 9 beyni vardır?

Ahtapotların sekiz bacağı olduğu gibi üç tane de kalbi, dokuz adet de beyni var.

--------------------------

-Dünyada her yıl en çok film çeken ülke sanılanın aksine ABD değil Nijerya. Ülkedeki film endüstrisine verilen isim ise Nollywood. Ülkede haftada ortalama 50 film çekiliyor.

------------------------------

-Lastik botları kim icat etti?

Amazon Kızılderilileri çok uzun süredir pratik lastik botlar yaparlardı. Bunu kauçuk sıvısı içine diz hizasına kadar girip kurumasını bekleyerek yapıyorlardı.

-Mars nasıl kokar?

Mars için birçok proje yapıldı ve hala yapılıyor. Bilim insanlarının onlarca yıldır yaptığı aratırmalara göre, Kızıl Gezegen bozulmuş yumurtayı andıran bir kokuya sahip.

---------------------

-Güneş Sistemi'nde yer alan gezegenler arasında en sıcak olanı 450 santigrat ile Venüs’tür.

-En fazla piramidin bulunduğu ülke hangisidir?

Pek çok kişi tarafından bilinmese de gezegenimizde en çok piramide ev sahipliği yapan ülke Mısır değil Sudan’dır. Sudan'da 220 adet piramit bulunmaktadır.

-Tırnak ve saçlar ölümden sonra ne kadar süre daha uzar?

Bilinenin tersine saç ve tırnaklar ölümden sonra hiç uzamazlar. Bu tamamen bir efsanedir. Öldüğümüzde vücudumuz su kaybeder ve derimiz sıkılaşır, bu da saç ve tırnağın uzadığına dair bir göz yanılgısı oluşturur.

-Uçakların arkasındaki beyaz izler neden oluşur?

Gökyüzüne baktığınızda uçakların arkalarında bıraktığı beyaz izleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu izlerin oluşmasının sebebi uçak motorlarının sıkıştırdıkları gazları çok yüksek bir sıcaklık ile dışarı püskürtmesidir. Bu gazlar dışarıya bırakıldığında soğuk hava ile temas ettiğinde yoğunlaşır ve buz kristallerine dönüşür.

Yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur?

Uçuş korkusu olanların her uçağa bindiklerinde akıllarına gelen onlarca felaket senaryosundan biri olan uçağa yıldırım düşmesi sanıldığı kadar korkutucu bir şey değil. Zira uçakların dış gövdesi, alüminyum ile kaplanmıştır ve bu uçağın çevresini saran bir yıldırım kalkanı görevi yapmaktadır. Bu sayede yolcu uçağına yıldırım isabet etse bile bir noktadan diğerine iletilerek uçağa zarar vermeden uçaktan atılmış olur.

-Uzayda ağlamak mümkün mü?

İnsanoğlu tabi ki bulunduğu her ortamda ağlayabilir. Ancak yer çekiminin bulunmadığı uzayda ağlasanız bile gözyaşlarınız gözünüzden süzülemez.

-Suç oranının en yüksek olduğu ülke hangisidir?

Dünyada nüfusuna oranla en çok suç işlenen yer, Vatikan'dır. 2017'de yapılan nüfus sayımına göre bin kişinin yaşadığı Vatikan'da her yıl 600'den fazla suç işlenmektedir.

-İlk bilgisayar virüsü gerçek bir böcek miydi?

Hem evet hem hayır! Önce “evet.” 1947’de Harvard Üniversitesi’nde röle anahtarına sıkışan bir güve, geniş, havalandırmasız bir odaya konmuş olan Amerikan Donanması’nın Mark II bilgisayarının kilitlenmesine sebep oldu. Teknisyenler tahrip olmuş böcek ölüsünü çıkardılar ve makineyi yeniden başlatmadan önce kayıt defterindeki yazının yanına yapıştırdılar. Ama şu “virüs” kelimesi buradan mı geliyor? Hayır. Bir makinede oluşan hata ya da yanlış anlamında kullanılan “virüs” kelimesi 19. yüzyıla dayanır. 1889’da yayımlanmış bir gazete haberine göre Thomas Edison “iki gecedir fonografındaki virüsü aradığı için uyumamıştır.” Webster sözlüğü 1934 baskısında “virüsün” modern anlamına yer vermiştir.

-Yağmur tanesinin şekli nasıldır?

Yağmur taneleri küre şeklindedir, gözyaşı şeklinde değildir.

-Yılanları en çok hangi müzik cezbeder?

Onlar için fark etmez. Yılan oynatma numaralarında kobralar flütün görüntüsüne tepki verir, sesine değil. Yılanlar kesinlikle sağır olmamalarına rağmen müziği tam olarak “duymazlar.” Yılanların dışarıda bir kulak ya da kulak zarları yoktur fakat çeneleri ve karın kasları sayesinde yerden aldıkları titreşimleri hissedebilirler.

------------------------------

TUZUN 12 FAYDALI KULLANIM ALANI

  1. Ahşap kesme tahtalarını parlatır:

Kesme tahtası üzerine bir miktar tuz serpin ve yarım bir limon kullanarak ovun. Sonra da duru su ile yıkayarak kurumaya bırakın. Kesme tahtanız hem bakterilerden temizlenecek hem de parlayacaktır.

  1. Boğaz ağrılarını yatıştırır:

Yarım bardak suyun içine 1 çay kaşığı tuz koyun ve eritin. Bu su ile gargara yaptığınızda boğaz ağrınız geçici de olsa hafifleyecektir.

  1. Yeni giysiler ve havluların rengini ayarlar:

Yıkamaya ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı tuz, kumaşın rengini mühürlemek için yeterlidir.

  1. Arı sokmaları ağrısını hafifletir:

Hafif su katacağınız tuzu macun kıvamına getirin ve arı sokması üzerine hemen uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ağrınızın dindiğini göreceksiniz.

  1. Sütün ömrünü uzatır:

Karton sütün içine katacağınız bir tutam tuz, ömrünü birkaç gün daha uzatır.

  1. Hasır mobilyaları temizler:

Herhangi bir donukluktan kurtulmak için tuzlu suya batırılmış sert bir fırça ile açık hava mobilyalarınızı fırçalayabilirsiniz. Sonrasında mobilyanızı güneşte kurumaya bırakabilirsiniz.

  1. Ahşaptan su lekelerini temizler:

Islak tuzla macun yapın ve lekeyi hafifçe kaybolana kadar ovalayın. Daha sonra ahşabı zeytinyağı veya mobilya cilası ile parlatabilirsiniz.

  1. Mumların damlamasını önler:

2 bardak suya 2 yemek kaşığı tuz katarak çözülmesini sağlayın. Mumlarınızı geceden bu suya bastırın ve ertesi gün kurumaya bırakın.

  1. Yağlı tavaları temizler:

Yağı emmesi için tavaya bol miktarda tuz serpin. Yanık bölümleri temizlemek için tuzla ovalayın ve sonrasında bulaşık deterjanı ile yıkayıp, kurulayın.

  1. Pencerelerin donmasını engeller:

Tuzlu suya batırdığınız bir sünger ile camları iyice ovun. Bu, buz oluşumunu engeller.

  1. Yağ lekelerini çıkarır:

Alkole bir miktar tuz katın ve taze yağ lekelerini bu karışım ile ovun.

  1. Elmaların kararmasını önler:

Her 1 litre suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin ve elma dilimlerini bu suda 5 dakika bekletin.

----------------------------

Sağlık ile İlgili Pratik Bilgiler

-Ani bir öksürük krizi geçiriyorsanız… En sevdiğiniz şekerlemeyle bu sorunu çözebilirsiniz.

Şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyebilirsiniz.

-Nefesiniz kötü kokuyorsa... Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için.

-Cildinizde siyah noktalar görüyorsanız… Bu problem susuzluktan veya kan şekerinizin düşmesinden dolayı oluşmuş olabilir.

Bu yüzden hemen bir bardak dolusu su için ve bol bol meyve tüketin. Buna rağmen siyah noktalar geçmiyorsa bir dermatologa danışmalısınız.

-Meyve / Fakat neden meyveyi olduğu gibi yemek varken suyunu sıkalım ki? Meyve suyu yerine meyveyi tercih etmek hem lif hem de su olarak kişiyi daha fazla doyuruyor ve kilo kaybetmeye yardımcı oluyor. Portakal suyu ve portakal arasında 150 kalori fark ettiğini de hatırlatalım...

-----------------------------------

YORGUNLUĞU SOĞANLA YENİN

Aşırı yıpranmaya ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir. Kanı sulandırdığı için de beynin daha iyi oksijen almasını sağlar.

-------------------------

SİGARA DUMANININ ÇOCUKLARA NE ZARARI VAR

-Astım ve solunum yolları hastalıklarına,

-Daha sık gribe yakalanma, hastalanma ve okuldan geri kalmaya,

-Orta kulakta sıvı birikmesine(sağırlığa yol açabilir).

-Yanında sigara içilen çocukların hayatlarının her hangi bir döneminde sigaraya başlama olasılığı olur.

-----------------------------

LAVANTA HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

İnsanlar üzerinde sakinleştirici özelliği bilinen lavanta kokusunun kısa ve uzun hafızayı güçlendirdiği gibi dikkati artırdığı da anlaşıldı. İngiltere'nin Blackpool Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmada, lavanta koklayan kişilerin izlenim ve gözlemlerini daha uzun hafızada tutabildikleri ortaya çıktı. Bu arada lavanta, naftalin görevi de görüyor. Ağır kokulu naftalinden hoşlanmayanlar gardroplarına lavanta koyarak giysilerini güvelerden koruyabilirler.

-------------------------

Püf Noktası:

** Çöp öğütücünüzün kötü kokmaması için limon kabuklarını ve buz parçalarını iki haftada bir öğütün.

GÜÇLÜ SAÇLAR VE TIRNAKLAR İÇİN

Bazı besinlerin içinde bulunan kalsiyum ve demir gibi mineraller, vücudun keratin yapımını artırırlar. Keratin ise güçlü tırnaklar ve saçlar için gereklidir. Ayrıca protein ve B vitamini de tırnak ve saç yapımı için önemlidir. Bu vitamin ve minerallerin tümünü süt ve süt ürünlerinde bir arada bulabilirsiniz. B vitamini ayrıca balık, ıspanak, kepek ve yumurtada bolca var. Demir ise en çok kuzu etinde, yumurtada, soyada ve kayısıda bulunuyor.

------------------------

TATLI YERİNE MEYVE

Kilo almamak için meyve yemek çok daha sağlıklıdır. C vitamini, folik asit, B grubu vitaminleri ve demir açısından en zengin meyveler çilek ve kividir. B6 vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum içeren incir öneriliyor. Ve tatlı isteğini en çok gideren çikolata. Aşırıya kaçmamak kaydıyla çikolatanın kalp ve damar sistemini koruduğu biliniyor. Tek öneri çikolatayı yemekten sonra yemek. Uzmanlar, "Bu sayede aşırı yeme riski de ortadan kalkar" diyor.

-----------------------------

EKMEK VE YAĞI KESMEYİN

Zayıflayabilmek için genellikle yapılan ilk iş, ekmeği ve yağı kesmek olur. Bu da çok yanlıştır. Çünkü vücudun yağa ve ekmek gibi karbonhidrat içeren besinlere(pilav, makarna)ihtiyacı var. Neden mi? Çünkü yağda eriyen ve mutlaka tüketilmesi gereken vitaminler var. Bunlar, A,D,E,K vitaminleridir. Enerjimizin yaklaşık %65'ini de karbonhidratlardan karşılıyoruz. Onun için ekmeği ve yağı kesmek yerine, belli ölçülerde tüketerek dengeli beslenmek gerekiyor.

---------------------------

DELİKSİZ UYKUYA HASRETSENİZ BUNLARI DENEYİN

-Yatmadan önce ılık bir duş alın.

-Uykudan önce kahve ve meşrubat gibi içecekler tüketmeyin.

-Yatağınıza sadece uyumak için girin ve uykudan önce bir bardak ılık süt için.

-Perdelerinizi ve kapınızı kapatın.

-Uyumadan önce odanızı iyice havalandırın.

--------------------------------------

ÇOCUĞUNUZU OKULA AÇ GÖNDERMEYİN

Doktorlar, çocukların sabahları kahvaltı yaptırılmadan okula gönderilmeleri halinde, dikkatlerini toplamakta güçlük çekeceklerini bunun da eğitimi olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi. Çocukların, okul çevresinde açıkta satılan gıda maddelerine yönelmemeleri için, karnının evde doyurulmasının ve beslenme çantasına kendisine yararlı, sevdiği yiyeceklerin konulmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Çocuğuna ‘süt iç, meyve ye, taze meyve suyu iç’ diyen anne ve babalar, bunları söylerken örnek de olmalılar.

--------------------------

 BOYA KOKUSUNDAN RAHATSIZLIK DUYARSANIZ

Taze boya kokusunu yok etmek için şu çarelerden yararlanabilirsiniz:

Boya kutusuna litre başına 2 çorba kaşığı vanilya karıştırın ya da boyadığınız odaya, içinde kesik bir soğan bulunan soğuk su dolu bir kap yerleştirin. Ayrıca ekmek içiyle doldurulmuş bir tabak da aynı işi görecektir.

---------------------------

EKİNEZYA:

Kışın nezle ve gripten korunmak için içeceğiniz ekinezya çayı üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere, tüm hastalıklara ve hatta alerjik reaksiyonlara karşı bünyenin direncini artırmaktadır.

-------------------------------

İLGİSİZLİK ÇOCUĞA PARMAK EMDİRİYOR

Çocuklardaki parmak emme alışkanlığının en büyük nedeninin ilgisizlik olduğu, bu durumdaki bebeklere daha fazla meme veya biberon verilmesi gerektiği bildirildi. Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bebeklerin parmak emmesinin kötü bir alışkanlığın başlangıcı olduğunu, bu alışkanlığın kazanılmasından önce annenin önlem alması gerektiğini belirtti.

-------------------------

MARULUN YARARLARI

Kemik erimesine karşı etkilidir. Kolesterolün düşürülmesinde etkili bir besindir. Kalsiyum, bakır, çinko minerallerinin yanı sıra A, C, E, K ve B2 vitaminlerini içerir. Cam kavanozda saklayınız. Ayrıca, 100 gramında küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlası vardır.

--------------------

PÜF NOKTASI

Pişireceğiniz pirincin suyuna birkaç damla limon suyu ilave ederseniz, iştah açıcı bir beyazlığa sahip olabilirsiniz. Isıtırken soğuyan pirinç pilavınızı ısıtmak için tenceresiyle içi su dolu bir başka tencereye oturtun. Hepsini birden ateşe koyun. Arada karıştırın. Böylece, pilav tencerenin dibine yapışmadan ısınacaktır.

--------------------------

ELMA KANSERİ ÖNLÜYOR

Bilim adamları C vitamininin kanseri önlediğini, elmada bulunan doğal bir maddenin ise C vitamininden daha güçlü ve etkili olduğunu belirledi.

--------------------------

DİŞ AĞRISINA PRATİK BİTKİSEL AĞRI KESİCİLER

Dişiniz ağrıdığında bir çay bardağı suyu kaynatınız. İçine 3-4 adet karanfil atınız. 2-3 dakika kaynatıp dinlenmeye bırakınız. İçme kıvamına gelince ağzınızda gargara yapınız. Ağrının hafiflediğini hissedeceksiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir