• DOLAR 32.181
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2446.259
  • ...
Her fırsatta İslam’a saldıran HDP, bu kez aileyi hedef aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin birçok yerinde genç yaşta evlendikleri için haklarında açılan kamu davaları sonucunda binlerce kişi cezaevinde yatarken, huzurlu bir aile yuvası kuran mağdurlar hakkında açıklama yapan HDP, yine şaşırtmadı.

Kuruluşundan beri Müslüman halka karşı beslediği kinden ve uyguladığı düşmanlıktan geri durmayan HDP, fırsat bulduğu her dönemde Müslümanları hedef almaktan imtina etmediği gibi halkın dini değerleriyle de alay etmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi olan genç yaşta evlenen çiftlerin mağduriyeti olurken HDP ise söz konusu mağduriyetleri dile getiren basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, “Erken yaşta evlenen kadın eşinin cezaevinden çıkacağı günü bekliyor” başlıklı haber hakkında suç duyurusunda bulundu.

 Bu evliliklerin “erken evlilikler”, “erken yaşta evlenen kadın” gibi farklı deyimlerle ifade edilemeyeceği ileri sürelen açıklamada, söz konusu haberlerin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansıması olduğu iddia edildi.

Suç duyurusunda, 14 yaşındaki kızla evlenen erkeği masum göstermeye çalışan haber içeriği için sorumluların cezalandırılması istenirken, şöyle denildi:

“14 yaşında kızın evliliğini, anne babasının rızası olsa dahi tanımayan kanuni düzenlemeler karşısında Anadolu Ajansı’nın t haberde tutuklu erkek şahsı ‘masum koca’ olarak benimsemesi ve toplumda bu kabulü yerleştirmeye çalışması tüm yasal düzenlemeleri tanımadığı anlamı taşır. 14 yaşındaki kızla dini nikah kıyan, demokratik hukuk devletinde cezalandırılmalı ve bu cezayı çekmelidir.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir