• DOLAR 32.488
  • EURO 34.735
  • ALTIN 2397.856
  • ...
Neçirvan Barzani: "PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nde hiçbir meşruiyeti yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulunan Neçirvan Barzani, "Çözüme doğru gidiyoruz, sorun o kadar da büyütülecek bir şey değil. Önemli olan, birliğimizi korumamızdır. Yakın zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yönetimiyle de bir araya geleceğiz. KYB, Bölge Hükümeti’nde KDP’nin ortağıdır. Zine Wertê’ye geçici olarak güç sevk edildi. Görevleri tamamlanınca bu güç dönecektir." dedi.

Irak’taki hükümet kurma çalışmalarına da değinen Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin Mustafa Kazimi’yi desteklediğini kaydetti.

Libya’ya Peşmerge gönderildiği iddialarına ilişkin de konuşan Barzani, “O şahsın Peşmerge ve Roj Peşmergeleri’yle hiçbir ilişkisi yoktur. Maalesef bu konu çok büyütüldü. Ne Libya’ya kimseyi göndeririz ne de Libya sorunu bizim sorunumuzdur.” ifadelerini kullandı.

"Kürdistan PKK'nin çalışma ve eylem sahası değildir"

Neçirvan Barzani, PKK ile ilgili de şunları söyledi: “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde hiçbir meşruiyeti yok. Kürdistan Bölgesi PKK’nin çalışma ve eylem sahası değildir. Biz şu an Irak’ın bir parçasıyız ve bölgedeki istikrarın bir parçası olmak istiyoruz, komşulara buradan saldırı yapılmasını değil.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir