• DOLAR 32.548
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.843
  • ...
Sosyal medya kullanıcıları “kronik hasta ve yaşlı mahkumlara adalet” istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen kolan kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy'un (73) yeni infaz paketine dâhil edilmemelerine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, yetkililere “Adalet” diye haykırdılar.  

“28 Şubat mağdurlarının çilesi ne zaman bitecek!”

Yazar Yusuf Kaplan şunu yazdı:  “28 Şubat mağdurlarının çilesi ne zaman bitecek! Bu videoyu yüreğiniz kaldırabilirse izleyin! Bu hanım kardeşimizin çığlığına ses verelim, çilesi bitsin. Rahman, rahmetini esirgemesin.”

“Herkesi çıkarıyorlar ama bu insanları çıkarmıyorlar”

HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Dr. Halef Yılmaz, “21 yıldır cezaevinde olan kanser hastası Şehmuz Alpsoy'un eşinin haykırışına kulak ver Türkiye! Bırakın bu adamı da evinde ölsün. Bir umutla bekliyorduk. Herkesi çıkarıyorlar ama bu insanları çıkarmıyorlar.” dedi.

“Allah rızası için bırakın bu adam evinde ölsün”

Gazeteci-Yazar Mehmet Toprak, “21 yıldır hapishanede alıkonulan 28 Şubat Mağduru kolon kanseri Şeyhmus Alpsoy’un eşinin bu feryadına ses ver ey vicdan! Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza herkese yalvarıyorum; Allah rızası için bırakın bu adam evinde ölsün.” diye yazdı.

“Adalet bu kadar mı değersiz”

Dr. Aydın Gök, “Baba oğul Alpsoy'lar, Baba 72 küsur yaşında Oğul Şehmus Alpsoy kolon kanseri. 28 Şubat mağdurları olarak 20 yıla yakındır cezaevindeler. Uzaklardaki adaletsizliklere el atan hipermetrop (yakını göremeyen) yetkililer, Adalet bu kadar mı değersiz!” ifadelerini kullandı.

“Bu haykırışa kulak ver Türkiye!”

Gazeteci Adem Özköse de “21 yıldır cezaevinde olan kanser hastası Şehmuz Alpsoy'un eşinin haykırışına kulak ver Türkiye! Bırakın bu adamı da evinde ölsün. Bir umutla bekliyorduk. Herkesi çıkarıyorlar ama bu insanları çıkarmıyorlar.” dedi.

 “Alpsoy'ların halen cezaevinde tutulmasına itiraz ediyoruz”

HÜDA PAR GİK üyesi Meryem Kiraz, “73 Yaşında M. Emin Alpsoy ve 3 yıldır kanser hastalığıyla mücadele eden Şehmus Alpsoy... Covid-19 virüsünden dolayı birçok kişinin cezaevinden çıkmasına rağmen hala Alpsoy'ların cezaevinde tutulmasına itiraz ediyoruz.” dedi.

 “Çeyrek asırdır cezaevindeler”

Aktivist Yaşar Yavuz, “Çeyrek asırdır cezaevindeler. 28 Şubat döneminde İslami kimliklerinden dolayı tutuklanan ve FETÖ yargısının kumpasları sonucu hapse konan, cezaevinde kanser ve çeşitli hastalıklara yakalanan Şehmus Alpsoy ile yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy adalet bekliyor.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir