• DOLAR 32.178
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2471.014
  • ...
Kampüs İntifadası çadırı kuran öğrenciler: Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD’de yapılan üniversite eylemlerinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri de kampüs içerisinde "Kampüs İntifadası" çadırı kurdular. Öğrenciler, burada Gazze dayanışması için 7 gün boyunca nöbet tutacaklarını açıkladı.

ABD'de, işgal rejimi tarafından katliama maruz kalan mazlum Gazze halkına destek gösterilerinde bulunan öğrenci ve akademisyenlere destek veren Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri, Filistinli kardeşlerini davalarında asla yalnız bırakmayacaklarını, herkesin Filistin'deki soykırıma karşı çıkıp eylemlere destek vermesi gerektiğini söyledi.

İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler, gelecek nesillere bugün yaptıkları duyurmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, herkesin eylemlere destek vermesi gerektiğini kaydettiler.

"Gazze'de yapılan direnişin yanında yer almaya devam edeceğiz"

Mahmut Arslan

Üniversitede yapılan Kudüs İntifadası çadır nöbetine katıldıklarını belirten öğrencilerden Mahmut Arslan, "Başta ABD ve Avrupa'da olmak üzere dünyanın dört bir tarafından öğrenciler dışarıya çıkarak siyonist israil'in yapmış olduğu zulüm ve soykırımı kınıyorlar. BUÜ öğrencileri olarak öğrencilere yapılan bu zulmü kınıyor, ivedi bir şekilde öğrencilerine yapılan orantısız saldırıları sonlandırılmasını istiyoruz. Haksızlık karşısında olmaya sonuna kadar devam edeceğiz. siyonist israil zulmü ve soykırımı bitene kadar bizde mücadeleye devam edeceğiz. Gazze'de yapılan direnişin yanında yer almaya devam edeceğiz." dedi.

"Gelecek nesillere bugün yaptıklarımızı duyurmak çok önemlidir"

Bugün Hukuk Fakültesini temsil etmek için geldiğini söyleyen öğrencilerden Ceren Tavşanlı, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Özellikle Filistinli kardeşlerimize destek olmak için buradayız. Birlik ve beraberlik duygusu içerisinde olmak çok güzel bir histir. Bütün vicdan sahibi din, dil ve ırk fark etmeksizin hep beraber burada olmak çok şey ifade ediyor. Özellikle gelecek nesillere bırakmak için bugün yaptıklarımızı duyurmak çok önemlidir." şeklinde konuştu.

"Filistin ve Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz"

Mir Ali Yaman

Amerika'daki birçok üniversitede Filistin ve Gazze için destek çağrıları yapıldığını belirten öğrencilerden Mir Ali Yaman, "Amerika ve israil'in yaptığı zulümlere dur demek için ABD'deki öğrenciler bu zulme artık yeter dediler. BUÜ öğrencileri olarak Türkiye'de de aynı şekilde oradaki öğrencilerin yanında olduklarını ve sonuna kadar yaşanan soykırıma karşı olduğumuzu belirtmek için bir araya geldik. Destek veren rektör ve akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Bir hafta boyunca çadır kampımız sürecek. İnşallah sonuna kadar mazlum Filistin ve Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz." diye belirtti.

"Filistinli kardeşlerimizi davalarında asla yalnız bırakmayacağız"

Burhan Yıldırım

BUÜ öğrencileri olarak ABD'deki üniversitelerde Filistin için eylem yapan öğrencilere destek vermek için toplandıklarını belirten öğrencilerden Burhan Yıldırım, "siyonist israil'in yaptığı soykırımına karşı Filistin'e destek vermek için dünya kamuoyuna duyurmak için buradayız. Filistinli kardeşlerimizi davalarında asla yalnız bırakmayacağız. Columbia Üniversitesindeki öğrencilerin gördükleri muamele üzerinde tepki vermek için toplandık. Toplanmamızın sebebi tüm dünyaya Filistin halkı yalnız değildir mesajını vermek, BUÜ öğrencileri olarak bir tepki vermek için toplandık." dedi.

"Zulüm ve soykırımın ivedilikle son bulmasını istiyoruz"

Öğrencilerden Hilal Gürpınar, "BUÜ öğrencileri olarak Filistin'de olan zulmü duyurmak için ve yaşanan bu zulmü olabildiğince kendi içimizde de unutturmamak için bir arada bulunuyoruz. ABD üniversitelerinde başlatılan soykırıma karşı verilen tepkilere dahil olmak ve destek vermek için toplandık. Filistinli tüm kardeşlerimizin yanındayız. Bu zulüm ve soykırımın ivedilikle son bulmasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir