• DOLAR 32.252
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2461.568
  • ...
SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş: "Umudumuz yasanın sağlıkta şiddetin önüne geçmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasayla birlikte sağlık çalışanlarına şiddette cezaların yüzde 50 artırılacağını, bunun sevindirici olduğunu belirten Güneş, sağlık çalışanlarının umudunun yasanın şiddetin önüne geçmek olduğunu söyledi.

Güneş, "İnsanların sağlığı için yıllarını vermiş ve pandemin sürecinde kendini, ailesini düşünmeden halkı için virüsle savaşan sağlık personelinin dört gözle beklediği Sağlık'ta Şiddet Yasası kabul edildi. Yasa, sağlık çalışanlarına şiddette cezaların yüzde 50 artacağını içermektedir. Birçok hastalıkla olduğu gibi bir de hasta veya hasta yakınlarının şiddeti ile mücadele etmek zorunda kalan sağlık personelleri bu yasa ile tüm şiddet örneklerinin önüne geçilmesini ummaktadır." dedi.

Açıklamasının devamında Güneş şunları söyledi: "Tüm sağlık çalışanları adına yasanın kabulü için yakinen ilgilenen Sağlık Bakanı'mıza ve mecliste yasanın kabulü için onaylayan milletvekillerimize tüm sağlık personelleri adına teşekkür ederim. Bu zor süreci en kısa sürede atlatıp, şiddetsiz sağlıklı günler geçirmemiz temennisiyle."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir