• DOLAR 32.269
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2396.577
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 12 Ocak 2013 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: HELAL KAZANÇ BİR CİHADDIR
Cuma namazında Batman`daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde ise Helal Kazanç konusu ele alındı.

Bu Alçaklığı İşleyen Küstahlar Cezalandırılsın
Adana İncirlik Üssü`nde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde camiye girerek Kur`an-ı parçalamalarını lanetleyen Mustazaflar Cemiyeti; Hükümeti, Müslüman kamuoyunun istek ve beklentilerini karşılayan celadetli bir duruş sergilemeye davet etti.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: KARŞIYA GEÇMEK İSTEYEN YAYA KAMYONETİN ALTINDA KALDI
Batman Çevre Yolunda karşıya geçmeye çalışan bir kişi, kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kültür Mahallesi Ahmet Necdet Sezer Bulvarı Baymaz Petrol yakınında yaşanan kazada plakası belirlenmeyen kamyonetin çarptığı Veysel Mehmetoğulları (20) hayatını kaybetti.

Şimşek, 2. OSB Müjdesi Verdi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek \"Batman`ın Türk Ekonomisinde Yeri\" konulu toplantıda 4,5 milyon metrekare üzerinde ikinci Organize Sanayi Bölgesini hazırladıklarını söyledi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: GENÇLERİN ÖLÜMLE DANSI!
Batmanlı gençler, havalimanı yolunda motosiklet üzerinde yaptıkları hareketlerle adeta ölüme meydan okuyorlar. En işlek güzergâhlardan olan havaalanı yolunda motosiklet üzerine uzanarak sürat yapan gençler, çektikleri görüntüleri sosyal paylaşım sitesinden de paylaştılar. Yoğun araç trafiğine rağmen gençlerin adeta ölümle dans ettiği motosiklet gösterileri sırasında şans eseri ölen yada yaralanan olmadı.

4,5 Milyon Metrekarelik OSB Müjdesi
Maliye Bakanı Mehmet Şişmek, Milliyet Gazetesi`nin düzenlediği `Batman`ın Türk Ekonomisindeki Yeri` konulu toplantıda, 4,5 milyon metrekarelik OSB müjdesi verdi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: MUSTAZAFLAR CEMİYETİ`NDEN 2012 TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNE BAKIŞ RAPORU
Mustazaflar Cemiyeti, Türkiye ve dünyada 2012 yılı içerisinde yaşanan hak ihlalleri ve hak mahrumiyetlerine ilişkin raporunu açıkladı. Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Türkiye`de ve dünyada 2012 yılı içerisinde yaşanan hak ihlalleri ve hak mahrumiyetlerine ilişkin raporu basın açıklamasıyla kamuoyuna sundu.

Bat-Der`den Kültür ve Turizme Destek
Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (Bat-Der) yöneticileri, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengizhan Başaran`ı ziyaret ederek kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bat-Der yöneticileri, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengizhan Başaran`ı makamında ziyaret etti. Bat-Der yöneticileri ile Batman`ın Turizm potansiyeli tanıtım ve hizmet sektöründeki sorunları konuşan İl Müdürü Başaran, STK`lar başta olmak üzere gönüllü kuruluşların tanıtım için yapacakları çalışmaları ortak bir şekilde sürdürmek istediklerini belirtti.


BATMAN UMUT GAZETESİ: BAKAN ŞİMŞEK, İKİNCİ ORGANİZE SANAYİ MÜJDESİNİ VERDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şişmek, Milliyet Gazetesi`nin düzenlemiş olduğu \"Batman`ın Türk Ekonomisindeki Yeri\" konulu toplantıda, 4,5 milyon metrekare üzerinde ikinci Organize Sanayi Bölgesini hazırladıklarını söyledi..

Güneştekin Gazeteciler Gününü Kutladı
Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin çalışan gazeteciler gününü kutladı. Güneştekin, şöyle dedi. \"Tüm halkımızın da bildiği üzere Batman`da görev yapan değerli basın mensubu kardeşlerimiz bölgenin tüm zorlu koşullarına rağmen dürüst ve tarafsız haber yapma ilkelerinden taviz vermeden görevlerini ifa etmektedir


BATMAN PUSULA GAZETESİ: EKMEK PARASI İÇİN KARA KIŞ DİNLEMİYOR
7 çocuk babası Arslan, her gün buğday ve arpayı çuvallara koyup beşikle sırtında taşıyıp bir metre kara aldırış etmeden köy köy gezen vatandaş evine ekmek parası getirmek için soğuğa aldırış etmiyor. Sason`a bağlı Aşağı Tekerler köyünde ikamet eden evli ve 7 çocuk babası Arslan Yar (50) adlı vatandaş, buğday ve arpa satarak evini geçindiriyor.

Müsiad Genel Kurula Gidiyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, 3. Olağan Genel Kurul için hazırlık yapıyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, Genel Kurulu Cumartesi günü Bozooğulları otelinde gerçekleşecek. MÜSİAD`tan yapılan açıklamaya göre, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi`nin tüzük gereği her yıl yeni yönetimin belirlenmesi için genel kurula gitmesi gerektiği belirtildi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: AMASYA`DAN, BATMAN`A KİTAP YARDIMI
Amasya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Küçük, Batman ın Beşiri ilçesinde faaliyet gösteren Tekağaç Ortaokulu ve Siirt merkezde bulunan Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu öğrencileri için kitap yardımı kampanyası düzenledi. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarına katkıda bulunmak için böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Şube Müdürü Yasin Küçük, kampanya ile topladıkları 500 kitabı Amasya il merkezinde eğitim gören öğrencilerden talep ettiklerini söyledi.

Ilısu Barajı Durduruldu
Danıştay, Çevre Kanunu ve ÇED yönetmeliğine uygunluk görülmediği gerekçesiyle Ilısu baraj ve HES projesine yürütmeyi durdurma kararı verdi. Danıştay 14. Dairesi, , Ilısu Baraj Projesi`nin Çevre Etki Değerlendirmesinden (ÇED) muaf tutularak inşa edilmesine karşı dava açan TMMOB Mimarlar ve Peyzaj Mimarları Odaları`nı haklı bularak yürütmeyi durdurma kararını 7 Ocak`ta davacılara tebliğ etti.


BATMAN GAZETESİ: KAÇAK EKİBİ GÖREV BAŞINDA
Tedaş`a bağlı gezici ekipler, kaçak elektrik avına çıktı. Şehir dışından gelen gezici ekipler, evlere ve işyerlerine baskın yaparak kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor. Kaçak elektrik kullanan esnaflar ve vatandaşlar hakkında idari para cezası uygulayan ekipler, bölgede artış gösteren kaçak elektrik oranını azaltmayı planlıyor.

Hüda Par`ın Üyeleri Belli Oldu
Genel Başkan Mehmet Hüseyin Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıda HÜDA PAR`ın ilk kongresine kadar görev yapacak olan Başkanlık Divanı üyeleri seçildi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: ÖZGÜR EĞİTİM-SEN YENİ BİNASINDA HİZMET VERECEK
Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, yapılan törenle yeni binasında hizmete başladı.Daha önce Kültür İş Merkezinde faaliyet yürüten Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Türkçe ve Kürtçe tabelasıyla Diyarbakır Caddesi Batman Park yanında yeni binasına taşındı.

Bu Alçaklığı İşleyen Küstahlar Cezalandırılsın
Adana İncirlik Üssü`nde konuşlanmış ABD askerlerinin yılbaşı gecesinde camiye girerek Kur`an-ı parçalamalarını lanetleyen Mustazaflar Cemiyeti; Hükümeti, Müslüman kamuoyunun istek ve beklentilerini karşılayan celadetli bir duruş sergilemeye davet etti.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: BU GÜZELİM DAĞLARA HUZUR VE BARIŞ GELECEK
Milliyet`in \"Batman`ın Türk ekonomisindeki yeri ve önemi\" konulu toplantıda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuştu; Milliyet`in toplantıya katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgeye yeni teşvik paketlerinin olumlu yansıyacağını ifade ederek; \"Bölgeye teşvikler konusunda hep destek olduk. Bin yıldır Kürtler ve Türkler kardeştir. Erbil`de de bunu söyledim. Bu süreçte hepimize iş düşüyor. Güzelim dağlara huzur ve barışı getireceğiz\" dedi.

Gercüş`te Karla Mücadele
Kar yağışının etkili olduğu Batman kırsalında karla mücadele devam ediyor. Kar`ın etkili olduğu Gercüş`te, cadde ve sokaklar temizlendi. (Mehmet Mikyas- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir