• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
İncirlik, ABD`nin Orta Doğu`daki Terör Üssüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İncirlik Havva Üssü`ndeki ABD Askerlerinin, üste bulunan camiyi tahrip edip, Kur`an-ı Kerimi yırttıkları yönündeki iddialara tepkiler çığ gibi gelmeye devam ederken gerçekleşen çirkin saldırıyı İLKHA`ya değerlendiren İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu Hukuksal Danışmanı Avukat Halis Yetkiner, İncirlik Hava Üssü`nün Amerika`nın Orta Doğu`daki terör üssü olduğunu söyledi.


Bu Olayın Kendilerine Çok Pahalıya Mal Olacağını Görecekler
Amerikalı askerlerin Kur`an`a ve mukaddesata yönelik saldırılarının son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken Yetkiner, "Haçlı, Yahudi Emperyalizminin kudurganlığı son yıllarda daha da arttı. Irak`ta Afganistan`da yapılan olayları biliyorsunuz. Bundan önce Ege Denizi`ndeki bir tatbikatta bir gemimizi bombaladılar. Orada 5 tane subayı öldürdüler, fakat Türkiye Cumhuriyeti`nin Genel Kurmay Başkanı korku belası yüzünden ağzını açıp da `Bu bir kaza değildir, kasti yapılmıştır` demedi, diyemedi. Yine Afganistan`da bu Haçlı, Yahudi emperyalizmin öncü kuvvetleri; öldürdükleri Afganlı Müslümanların cenazelerinin üzerine idrarlarını yapmaları gündeme geldi. Orada Kur`an yakma olayı defalarca cereyan etti. Bu son olay da İncirlik`te, burada yapıldı. İnşallah Müslümanlar bu hakaretin cevabını çok güzel bir şekilde, teröre şiddete başvurmadan vereceklerdir. Ve bundan sonra bunun kendilerine çok pahalıya mal olacağını göreceklerdir" dedi.


Amerika`nın Orta Doğu`daki Terör Merkezi
İncirlik Hava Üssü`nün Amerika için önemine de değinen Yetkiner, "İncirlik sadece bu olayla gündeme gelmemeli. İncirlik, Amerika`nın Orta Doğu`daki terör merkezidir, terör üssüdür. Yıllar öncesinden beri buradan kalkan uçaklar, Rusya üzerinde düşürüldü. Türkiye`nin Rusya ile olan ilişkilerini bozdu. Türkiye`yi Rusya`nın tehdidine maruz bıraktı. Buradan kalkan uçaklar, 1967 yılında, Arap İsrail Savaşında Suriye ordularını bombaladı. Burada giden uçaklar, 1972 yılında Yom Kippur Savaşı`nda Mısır ordusunu bombaladı, İsrail`e istihbarat desteği verdi. Şu anda da aynı şey halen devam ediyor.


Buradan kalkan uçaklar, Irak`ı bombalarken, Saddam`ı bombalıyoruz derken oradaki Müslüman kardeşlerimiz feryat ediyordu. `Allah rızası için bunlara engel olun, bizi de bombalıyorlar, bizi de öldürüyorlar` diye oradan feryat ediyorlardı. İncirlik Hava Üssü; sadece dinimize, mescidimize, Kur`an`ımıza, Kitabımıza yönelik bir hakaretin merkezi değil. İncirlik, Amerika Birleşik Devleti`nin Dünya`daki en büyük terör üslerinden bir tanesidir" dedi.



İncirlik Hava Üssü hakkındaki bazı iddialara da değinen Yetkiner, "Bakınız bu söyleyeceklerim gündeme gelmiyor olabilir ama halk arasında iddia ediliyor, söylenti halindedir. Burada terörle mücadele adı altında yapılan bir takım operasyonlarda yakalanan bazı kişilerin kayıtlara geçirilmeden İncirlik`te Amerikalılara teslim edildiği yönünde iddialar var.


İncirlikten bir tane Coni çıkar, gelir. Adana`nın sokaklarında bir tane vatandaşa çarpar öldürür. Çeker gider, İncirlik Üssü`ne girer. Hiç kimse gidip de `Gel bakalım. Sen bu Müslümanı niye öldürdün, bunun hesabını vermeyecek misin?` diyemez, diyemiyor. Dolayısıyla İncirlik`e karşı bütün Müslümanların hatta belki de bütün sosyal demokratların, bütün özgürlükten yana olan insanların hassas olması, tek bir ağızdan buna şiddetle karşı koyması lazım" dedi.


Adana`daki Müslümanların Gücü, İncirlik`i Yerinden Sarsacak
İncirlik ABD Üssü`nün kapatılması için etkili protesto eylemleri yapılması gerektiğine dikkat çeken Yetkiner, " Bu gün benim kanaatime göre Adana`da Müslümanların gücü, Adana`yı, hatta İncirlik`i yerinden sarsacak güçtedir, kuvvettedir. Ama maalesef şunu görüyoruz, bu gün İncirlik`in önünde çok duyarlı olan Müslüman kardeşlerimizden beş yüz- altı yüz kişilik bir grup bu olayı protesto ediyor. Hâlbuki şu anda Amerikan Konsolosluğunun, İncirlik`in önü yıkılmalıydı, yer yerinden oynamalıydı. Bu terör üssünün kapatılmasını yıllardan beridir söylüyoruz. Yine Hükümetimizden, Adalet ve Kalkınma Partisi`nden artık bunu düşünmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu terör Üssü kapatılmalıdır" dedi.


Olayla ilgili yetkililerden gelen açıklamaları eleştiren Yetkiner, "Askeri ve sivil yetkililerin, `işte efendim şöyle olmuştur, böyle olmuştur, camlar kırılmıştır, gerekli araştırmalar-soruşturmalar yapılıyor` gibi söylemleri, kalıplaşmış klasik göz ardı etme, öteleme cümleleridir. Birisi kalkıyor diyor ki `efendim doğrudur olay yapılmıştır ama bunların yapıp yapmadığını bilmiyoruz.` İncirlik`in üzerinden iki tane kuş uçsa Amerikan füzeleri havalanıyor. İncirlik`in içinde bu şenaati, bu alçaklığı bunlardan başka kim yapmış olabilir. Orada gidip namaz kılan Müslüman işçiler mi yaptı? Müslüman görevliler mi yaptı? Bunlardan başka kim yapmış olabilir ki. Geçmişteki sabıkalarına bakınız. Aynı şeyi Afganistan`da yapmadılar mı? Aynı şeyi Irak`ta yapmadılar mı? Aynı şeyleri gittikleri diğer Müslüman ülkelerde yapmıyorlar mı? Yani bunu daha kem küm etmenin, `efendim araştırıyoruz, soruşturuyoruz, bunların yapıp yapmadığı belli değildir` diye ötelemenin bir anlamı yok. Bunların yaptığı kesindir. Bunlara gereken cevap verilmelidir, gereken yapılmalıdır" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Çıkıp Bir Şeyler Söylemeli
"Gördüğümüz kadarıyla şu ana kadar bu konu hakkında Hükümetten güçlü bir ses de duyulmadı" diyen Yetkiner, "Hatta Diyanet İşleri Başkanımızın da en azından çıkıp bir şeyler söylemesi gerekirdi. Bu işi Adana İl Müftüsü`nün üzerine yıktılar. İl düzeyinde bunu geçiştirme çabasındalar. Yani şu anda gördüğümüz anladığımız kadarıyla etkili ve yetkililer, Türkiye Cumhuriyeti`nin yetkili makamları, bu işi geçiştirme, ört pas etme, unutturma çabasındalar. Ama bu çabalar, bunu unutturmaya yetmez. Müslümanların hafızasında bu da kaydedilmiştir. İnşallah günü, zamanı, yeri gelince Müslümanlar bunun da hesabını soracaktır" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir